29. jan. 2021
Af Malan Joensen

Om tre måneder sker det: Stor dag for Kate og William

Prins William og hertuginde Catherine.
Prins William og hertuginde Catherine.
Arkivfoto: Ritzau Scanpix
Det royale par kan glæde sig til en helt særlig begivenhed om tre måneder.

Hertuginde Catherine og prins William når en særlig milepæl om tre måneder.

Den 29. april 2011 kan de nemlig fejre, at det er 10 år siden, de blev gift ved et fantastisk rørende bryllup i Westminster Abbey i den britiske hovedstad London.

Bryllupsdagen blev en storslået begivenhed, ikke blot for hovedpersonerne og deres familier, men også for briterne, der for størstedelens vedkommende kunne holde fri, idet daværende premierminister James Cameron havde besluttet at gøre den festlige dag til national helligdag.

Ud over at Londons gader var fyldt med glade briter - omkring 1 million, der ville lykønske parret på karetturen efter vielsen, var der ifølge Wikipedia mange millioner tv-seere, der fulgte med fra hele verden, deriblandt 72 millioner livestreams på Youtube.

Hvad angår britiske seere var der, når det gik højest, over 26 millioner seere samtidigt, og ialt så mere end 36 millioner briter dele af tv-dækningen.

Det er dermed en begivenhed, mange britiske og udenlandske royale fans stadig kan mindes.

Hvordan fejringen af 10-års jubilæet kommer til at foregå vides ikke, men mon ikke Kate og William, uanset om der stadig er nedlukning eller ej i Storbritannien, vil markere dagen privat på en eller anden måde.

Læs mere om: