21. jan. 2015
Af af Af Josephine Christine Hald, Royalista. Oprindelig engelsk version af Victoria Rogena Holst Poulsen

Prins Charles har inspireret designer Vivienne Westwood

Prins Charles.
Prins Charles.
Foto: AOP
Den britiske designer Vivienne Westwood har dedikeret en kollektion til prins Charles.

Hun bliver kaldt punkens gudmor, hun er anti-monarkist, og så skulle hun ifølge Daily Mail have besøgt Buckingham Palace uden trusser — to gange.

Vivienne Westwood er nok ikke den første, man tænker på, når man hører, at en designer har valgt at dedikere en hel kollektion til et medlem af den britiske kongefamilie. Men det er lige, hvad den anarkistiske designer har gjort.

VIDEO: Prins William og prins Charles taler om truede dyr på swahili

Ikonet Vivienne Westwood har dedikeret hele sin A/W 2015-herrekollektion til ingen ringere end prins Charles. Og da den sidste model var gået ned ad catwalken i søndags under modeugen i Milano, kom designeren selv ud iført en af sine fabelagtige T-shirts med et stort billede af prins Charles, som nok er kollektionens “signature piece”.

Men hvorfor i al verden hædrer en erklæret anti-monarkist en prins i sin kollektion?

Stor fan af prins Charles

“Hvis prins Charles havde styret verden med sine prioriteter gennem de sidste 30 år, ville vi være okay, og vi ville bekæmpe klimaforandringerne”, havde Vivienne Westwood skrevet på en af de sedler, der lå på hver af gæsternes stole til showet. På sedlerne var det samme billede af den britiske tronfølger i baret, som også var trykt på de mange T-shirts.

LÆS OGSÅ: Prins Charles giver kunstlærer en kongelig forskrækkelse

Vivienne Westwood er en kæmpe fan af prins Charles’ arbejde med økologisk landbrug, og gennem kollektionen ønsker hun at hylde hans arbejde for miljøet og det faktum, at han bruger sin position til at promovere, hvor vigtigt økologisk landbrug er, og hvor vigtigt det er at passe på miljøet helt generelt. Og det var ikke kun T-shirten, der lugtede lidt af engelsk landbrug — hele kollektionen indeholdt print, farver og klassiske tekstiler, der ledte tankerne hen på det engelske landliv. Ifølge Westwood selv har hendes kollektion “en umiskendelig engelskhed over sig”.

Du må vente lidt endnu med at anskaffe en af de fantastiske T-shirts, for kollektionen, der blev vist i søndags, er først klar til at ramme butikkerne til efterårssæsonen, men du kan stadig kigge lidt på de mange looks lige her. Du kan også opleve hele showet i videoen her.

Vivienne Westwood har fundet inspiration fra prins Charles til sin nye kollektion.
Vivienne Westwood har fundet inspiration fra prins Charles til sin nye kollektion.
Foto: AOP

Læs mere om: