Torsdag, 23. januar 2020 - af Marianne Singer

Prins Charles på talerstolen: Nu er det nok

prins charles
Prins Charles. 
Foto: Mega
Prins Charles talte med stor passion om et af tidens største emner, da han deltog i det økonomiske topmøde i Davos i Schweiz.

For første gang siden prins Harry og hertuginde Meghan lavede en aftale med det britiske kongehus om at stoppe som fuldtidskongelige, har Harrys far, prins Charles, 71, vist sig ved et officielt arrangement.

Sammen med nogle af verdens mest magtfulde og indflydelsesrige mennesker deltog prins Charles i det økonomiske topmøde, World Economic Forum (WEF), i Davos i Schweiz.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vigtigt emne

Undervejs holdt prins Charles en følelesladet tale om tidens store tema - klima og miljø, hvor han i en overraskende direkte tone henvendte sig til publikum. 

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

- Ønsker vi at gå over i historien som dem, der intet gjorde for redde verden fra afgrunden og få den i balance, hvis vi kunne have gjort det? Det vil jeg ikke. Det eneste, der holder os tilbage er vores vilje til at handle og tiden er nu inde til at handle, lød det ifølge Daily Mail blandt andet fra prins Charles.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig? Klik her og læs hvordan

Mange udfordringer

- Global opvarmning, klimaforandringer og det ødelæggende tab af biodiversitet er den største trussel, som menneskeheden nogensinde har stået overfor, fortsatte han.

- Alt hvad jeg har prøvet at opnå de sidste 50 år har jeg gjort med mine børn og børnebørn i tankerne, for jeg ønsker ikke at blive beskyldt for ikke at gøre noget, lød det fra ham.

Prins Charles ønsker, ifølge Daily Mail, grønne skatter og at alle fly og skibe skal benytte brint og andre miljøvenlige brændstoffer i senest 2030.

Kongelige deltagere

Under opholdet i Davos mødte prins Charles også den verdenskendte svenske miljøkativist Greta Thunberg.

I topmødet deltager i disse dage ligeledes kong Philippe og dronning Mathilde af Belgien, Hollands dronning Maxima og svenske prins Daniel. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden