30. aug. 2016
Af Birgitte Engen

Prins Harry kæmper for truede dyr under primitive forhold

Prins Harry
Prins Harry
Foto: AOP
Den står ikke på luksus-ophold, når prins Harry arbejder med at redde elefanter i Afrika.

Den 31-årige britiske prins Harry befinder sig netop nu i Afrika. Her hjælper han velgørenheds-organisationen African Parks med at redde vilde elefanter i Malawi.

Ifølge magasinet People arbejder prins Harry som spejder i en helikopter, klædt i khakifarvede shorts, grøn t-shirt og baseball-kasket.

Prinsens opgave er at spotte vilde elefantflokke fra helikopteren, så dyrene kan blive bedøvet og flyttet til reservater, hvor de ikke trues af krybskytter.

Hjælper med at flytte elefanter

Prins Harry var selv pilot på Apache-helikoptere under sin tid hos den britiske hær i Afghanistan, men i Malawi er han passager.

Han hjælper med at opspore elefanterne, så de kan gennes ud på åbent land. Her affyrer specialister bedøvelsespile fra helikopter mod elefanterne. Derefter læsses de store dyr op på lastbiler med en kran og transporteres til et nærliggende reservat.

Det handler om at redde så mange af de truede dyr som muligt - målet er 500 elefanter.

Bor i primitiv teltlejr

Lige nu opholder prins Harry sig i en teltlejr på en flodbred i Liwonde nationalparken i Malawi sammen med de øvrige miljøforkæmpere fra African Parks.

Her bor prins Harry på lige vilkår med alle andre. Det betyder blandt andet, at han bader ved at hælde en spand vand over hovedet og spiser simpel mad fra et feltkøkken.

LÆS MERE: Nervøs prins Harry tog HIV-test under live-udsendelse

Læs mere om: