23. jul. 2018
Af Juliane Olsen

Prins Harry og hertuginde Meghans bryllupskaret udstillet

Prins Harry og hertuginde Meghan
Prins Harry og hertuginde Meghan
Foto: AOP
Efter det kongelige bryllup den 19. maj er prins Harry og hertuginde Meghans bryllupskaret nu udstillet på Buckingham Palace.

Der var nok mange, der fik en klump i halsen ved synet af nygifte prins Harry og hertuginde Meghan, da de hilste på folket fra deres bryllupskaret den 19. maj.

Efter brylluppet får offentligheden nu mulighed for at se nærmere på den åbne karet. Ifølge people.com er den nemlig blevet udstillet på Buckingham Palace.

Nærmere bestemt er den nu udstillet i Royal Mews, der er en parkeringshal i dronning Elizabeths officielle residens i London.

Dronning Elizabeths køretøjer er også udstillet

Parkeringshallen rummer alt lige fra heste til Krone-biler og de hestevogne, der bliver brugt til at transportere kongefamiliens medlemmer ved officielle begivenheder.

Heriblandt er også køretøjer fra dronning Elizabeths kronings-besøg i Edinburgh i 1953 og en række statsbesøg.

Ascot Landau-hestevognene bliver desuden hvert år brugt i forbindelse med dronning Elizabeths parade op ad banen ved hestevæddeløbet Royal Ascot Race.

Bryllupskareten blev indkøbt af dronning Victoria

Omkring 100.000 tilstedeværende samt milliarder af TV-seere overværede nygifte prins Harry og hertuginde Meghans tur i hestevognen den 19. maj.

På helt eventyrlig manér kørte ægteparret nemlig fra Windsor via Castle Hill og drog gennem byen via fire forskellige veje.

Kareten kaldes The Ascot Landau og er en af fem lignende kareter, der blev indkøbt under dronning Victorias regeringstid.

https://imgix.billedbladet.dk/10.9685471ba.jpg
Foto: AOP

Læs mere om: