11. apr. 2018
Af Dorte Quist

Prins Harry og Meghans bryllup: Derfor er Obama ikke på gæstelisten

Barack Obama og prins Harry
Barack Obama og prins Harry
Foto: AOP
Det britiske hof har besluttet, at der ikke bliver inviteret politikere med til prins Harrys og Meghan Markles bryllup i næste måned.

Selv om man blot er nummer seks i rækkefølgen til den britiske trone, er man også nødt til at tage politiske hensyn. Det har prins Harry og Meghan Markle måttet erfare.

Det er nemlig blevet besluttet, at næste måneds berømte brudepar ikke har politikere på deres gæsteliste – heller ikke selv om prins Harry er personlig ven med den amerikanske ekspræsident Barack Obama og hans hustru, Michelle.

Ingen politikere på gæstelisten

Det betyder, at heller ikke den britiske premiereminister, Theresa May, eller andre britiske politikere står på gæstelisten.

I stedet vil der være en stor del almindelige englændere blandt de 1200 gæster, som deltager i brylluppet den 19. maj på Windor Castle.

Blandt dem er 12-årige Amelia Thompson, der overlevede terrorangrebet ved koncerten i Manchester Areana i maj sidste år. Amelia kommer sammen med en farmor, Sharon Goodman, der mistede sit barnebarn, Olivia Campbell-Hardy, under bombeangrebet.

Prins Harrys bryllup vil på denne måde blive meget anderledes end prins Williams bryllup med Catherine Middleton, hvor gæsterne inkluderede en stor gruppe politiske ledere fra England, Commonwealth og udenlanske og religiøse ledere.

Læs mere om: