7. apr. 2016
Af af Ulrik Ulriksen

Prins Harry til herlig sportsfest foran Buckingham Palace

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/26.02244307.jpg
Foto: All Over Press
Der var gang i den foran Buckingham Palace, da prins Harry præsenterede de engelske deltagere i de kommende Invictus Games.

Prins Harry var i absolut topform, da han foran Buckingham Palace præsenterede det stærke hold af sportsfolk, der skal repræsentere Storbritannien ved de paralympiske militærlege, Invictius Games. Legene er et internationalt stævne for sportsaktive soldaterveteraner med fysiske og psykiske skader, og det afvikles i 2016 i Orlando i Florida, USA.

Prins Harry i godt selskab

Harry har i flere år stået bag britiske sportsfolk, der deltager i Invictus Games, og det var tydeligt at se til den festlige holdfotosession foran Buckingham Palace, at prinsen følter sig i godt selskab med de hårdt prøvede veteraner. Det var en ganske vanskelig opgave for fotograferne at få styr på det 110 mand store sportshold og en prins i midten, for der blev sludret og grinet til den helt store guldmedalje.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Prins Harry glæder sig

-Jeg glæder mig til Invictus Games, sagde prins Harry i forbindelse med den hyggelige komsammen i London, og han er selvfølgelig til stede som tilskuer, når Invictus Games løber af stablen næste måned i Orlando. Inden Legene er Harry et smut i Canada i Toronto, som er værtsby for Invictus Games i 2017. Her skal prinsen se på forholdene for de mange atleter, som skal til Canada i 2017.

Den populære prins Harry var drivkraften bag Invictus Games - som han fik inspiration til efter en rejse til USA i 2013, hvor han overværede de såkaldte Warrior Games, der også er for fysisk og psykisk handicappede. De første Invictus Games blev afholdt i London i 2014 - med en stærkt engageret prins Harry som en af de aktive arrangører. Invictus betyder "ubesejret".

Kronprins Frederik og prins Harry mødtes i London

Også Danmarks kronprins Frederik er engageret i Invictus Gamnes, som han sammen med prins harry fulgte intenst, da Legene i 2014 blev afviklet i London. Kronprins Frederik havde naturligvis især fokus rettet mod de 27 danske deltagere i 2014-udgaven af Invictus Games.

https://imgix.billedbladet.dk/26.02244305.jpg
Foto: All Over Press

Læs mere om: