Søndag, 11. april 2021 - af Marianne Singer

Prins Philips yngste søn: Det er et forfærdeligt chok

Prins Edward, datteren lady Louise og hustruen grevinde Sophie af Wessex søndag eftermiddag. 
Prins Edward, datteren lady Louise og hustruen grevinde Sophie af Wessex søndag eftermiddag. 
Foto: Ritzau Scanpix
Prins Edward lagde ikke skjul på, hvor hårdt ramt af sorg han og familien er efter prins Philips død, da han talte med pressen efter en gudstjeneste søndag formiddag.

Sammen med sin storebror prins Andrew, sin datter, lady Louise, 17, og sin hustru, grevinde Sophie af Wessex, 56, deltog dronning Elizabeth og prins Philips yngste søn, prins Edward, 57, søndag formiddag i en gudstjeneste i Royal Chapel of All Saints of Royal Lodge i Windsor.

Efterfølgende fortalte både prins Andrew og prins Edward de fremmødte pressefolk om familiens store sorg, efter at prins Philip sov stille ind på Windsor Castle fredag. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Meget trist

- Det har været noget af et chok. Ligemeget hvor meget man prøver at forberede sig selv på noget som det her, er det stadigvæk et forfærdeligt chok, og vi prøver at komme overens med det, lød det bevæget fra prins Edward, ifølge flere engelske medier, mens hans hustru grevinde Sophie af Wessex tørrede en tåre bort.

- Og det er meget, meget trist, sagde prins Edward og tilføjede:

- Men jeg må sige, de ekstraordinære hyldester og minderne, som alle har haft og har været villige til at dele, har været så fantastiske. Og det viser bare: han har været vores far, bedstefar og svigerfar, men han betød så meget for så mange andre mennesker, sagde prins Edward og understregede, hvor stor en betydning hans far blandt andet har haft for personalet på de kongelige ejendomme Windsor Great Park, Balmoral og Sandringham.  

Hårdt ramt

Grevinde Sophie forklarede, at dronningen tænker mere på andre, før hun tænker på sig selv lige nu. 

Og så talte hun med personalet om prinsens sidste øjeblikke.

- Det var rigtigt for ham. Det var så blidt. Det var som om nogen tog ham i hånden og så forlod han os. Meget, meget fredfyldt. Og det er alt, hvad du kan ønske nogen, er det ikke? sagde grevinden. 

Tæt samarbejde

Prins Edward havde et tæt samarbejde med sin far omkring ungdomsprogrammet Duke of Edinburgh Award og er formand for The Duke of Edinburgh's International Award, et arbejde han uden tvivl også vil fortsætte med efter sin fars død.

Når prins Charles engang i fremtiden overtager tronen efter sin mor, arver prins Edward sin fars titel, hertugen af Edinburgh. 

Dronning Elizabeth deltog efter sigende i en privat gudstjeneste på Windsor Castle søndag.

 

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden