22. okt. 2015
Af Marianne Singer

Prins William bekymret for prinsesse Charlotte

Prins William
Prins William bekymrer sig om fremtiden for næste generation.
Foto: AOP
I en indtrængende tale på kinesisk tv udtrykte prins William sin bekymring for, at vilde dyr som elefanter og næsehorn vil være udryddet, når hans datter, prinsesse Charlotte, er voksen.

Prins William har igennem mange år kæmpet imod ulovlig handel og udnyttelse af vilde dyr.

Som far til to små børn, prins George, 2, og prinsesse Charlotte på knap seks måneder, udtrykker den britiske prins bekymring for fremtiden, hvad angår dette område.

I en tale, der bliver vist på kinesisk tv senere på måneden, sagde hertugen af Cambridge, at der er nødt til at ske noget i kampen mod den illegale handel. Hvis nogle af verdens mest truede dyr skal reddes, må folk arbejde for det i fælleskab.

LÆS MERE: Prins William afslører, hvem der er hans nærmeste støtter

Prinsen vil vende udviklingen

- I de 33 år, siden jeg blev født, har vi mistet omkring 70 procent af Afrikas elefanter. Af dem, der er tilbage bliver 20.000 dræbt hvert år - det er 54 elefanter om dagen.

- Med den udvikling vil børn, der er født i år - deriblandt min datter Charlotte - se de sidste vilde elefanter og næsehorn dø før deres 25 års fødselsdag... De gode nyheder er, at vi langtfra er magtesløse i denne kamp. Vi kan vende udviklingen og undgå udryddelsen.

LÆS MERE: Prins William roser kenyansk indsats mod krybskytteri og uddeler pris

Talen bliver vist i populært show

Samtidig appellerede prinsen til det kinesiske folk, der er storforburger af elfenben, om at boykotte elfenben og andre animalske produkter, der bliver brugt i blandt andet medicin, for at redde de resterende elefanter.

Hertugens tale blev optaget på Maughan Library at King's College London og bliver vist i det populære kinesiske tv-show "Let’s Talk" på CCTV1.

SE BILLEDERNE: Brødrene prins William og prins Harrys udvikling

Læs mere om: