Søndag, 25. oktober 2020 - af Ulrik Ulriksen

Prins William er inspireret af USA’s præsident

Prins William.
Prins William.
Arkivfoto: MEGA
Det gælder om at gøre en forskel, og prins William føler en særlig forpligtelse i den sammenhæng.

Hvis man har evnerne til og muligheden for at gøre en forskel her i livet, så skal man gøre det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

William vil gøre en forskel

Den indstilling har Storbritanniens prins William, og derfor ønsker han sig brændende at gøre en forskel i vigtige sammenhænge – heriblandt kampen for miljø og truede  dyrearter samt klimaændringer på vores planet.

Kennedy er et forbillede

- Jeg har længe været inspireret af præsident John F. Kennedy, der I 1961 meldte ud, at USA ville have en mand på månen i løbet af et årti – han kaldte missionen ”moonshot”. Det virkede vanvittigt. Mennesket havde først lige sendt den første satellit af sted I kredsløb om vores egen planet. At sende en mand til månen så hurtigt virkede umuligt, siger William, der lader sig inspirere af månemissionen til sin egen mission på vegne af nutidens generation, der skal have rettet op på alvorlige miljøproblemer og klimaændringer.

Fokus på Jorden

- Nu skal vi i stedet for ”moonshot” have gang i projektet ”Earthshot” i dette årti. Vi må have gang i den samme ånd præget af menneskelig foretagsomhed og viljestyrke og rette al fokus mod den mest alvorlige udfordring, vi nogensinde har stået overfor – at beskytte og reparere vores planet, siger prins William i en udtalelse på project Earthshots sociale medier.

Vågen om natten

Prins William har længe været med til at rette offentlighedens opmærksomhed mod de mange problemer, vores planet kæmper med miljømæssigt, og han har i den forbindelse afsløret, at netop denne udfordring kan holde ham vågen om natten.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden