25. okt. 2020
Af Ulrik Ulriksen

Märtha Louise stolt af sin datter: Du har reddet liv

Prinsesse Märtha Louise.
Prinsesse Märtha Louise.
Arkivfoto: Martin Høien
Det var stort for prinsesse Märtha Louise at opleve datteren Maud Angelica blive hyldet.

Det norske magasin Tara har kåret prinsesse Märtha Louises datter Maud Angelica Behn,17 år, til ”Årets modigste kvinde” på baggrund af den rørende tale, hun holdt ved sin far Ari Behns begravelse i Oslo domkirke i januar.

Märtha Louise stolt af Maud Angelica

- Med tv-kameraer og hele Norges opmærksomhed rettet mod sig i et af de hårdeste øjeblikke, valgte den daværende 16-årige i sin personlige tale at komme ind på forebyggelse af selvmord, lød det fra juryen i en pressemeddelelse.

- Hun talte direkte til dem, som også kæmper med psykisk sygdom, og ordene kom lige fra hjertet af en datter i sorg. Hun valgte at sætte ord på smerten, men også at formidle håbet. At der findes hjælp. At det ikke behøver at komme så langt ud som med hendes far. For den vigtige tale og åbenheden er Maud Angelica blevet hyldet, lød det videre i pressemeddelelsen.

Märtha Louises datter blev hyldet som ”Årets modigste kvinde” ved en prisuddeling, som fandt sted på Vestlia Resort i Geilo.

Det betyder meget

Til stede under prisuddelingen var både prinsesse Märtha Louise og hendes kæresten Durek Verrett.

Det var en tydeligt stolt Maud Angelica, som var på scenen for at tage imod prisen.

- Det betyder virkelig, virkelig meget for mig. Det føles, som om at jeg trods alt har fået noget af værdi ud af alt det forfærdelige, som skete, og jeg er bare virkelig glad for, at jeg klarer det. Det betyder utroligt meget, sagde Maud Angelica i sin takketale.

Maud Angelica på scenen

På scenen blev Maud Angelica spurgt om, hvorfor det var så vigtigt for hende at holde talen, og svaret fra prisvinderen lød, at hun ikke fik sagt ordentligt farvel til sin far.

- Jeg ville sige, hvor glad jeg var for ham, og hvor taknemmelig, jeg var for ham. Jeg fik ikke sagt det direkte til ham, så jeg tænkte, at jeg i hvert fald kunne sige det, efter han var gået bort. Og så havde jeg lyst til at bruge den sorg og det specielle perspektiv til at hjælpe andre, kom det fra Maud Angelica.

Har reddet liv

Prinsesse Märtha Louise hyldede sin datter efter prisuddelingen.

- Jeg er så stolt af dig, min ven, lød det på de sociale medier blandt andet fra Märtha Louise, og hun fortsatte med disse ord.

- Du har reddet liv med din tale!

Læs mere om: