Mandag, 11. oktober 2021 — af Lene Skriver Bak

Prins William inviterer til vild prisfest: Store stjerner støtter op

Prins William.
Prins William.
Arkivfoto: Mega
Prins William har skabt Earthshot Prize og gør klar til at uddele hele fem millioner pund.

Prins William vil gøre sit for at redde verden.

Den 39-årige britiske prins har i forlængelse af sit Earthshot-projekt skabt Earthshot Prize, der skal hylde de mennesker, der lægger sig i selen for at skabe reelle forandringer og ændringer, der kan reparerer vores planet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prisfesten, der bliver afholdt i London, vil ud over selve prisoverrækkelsen indeholde optrædender fra blandt andre Coldplay, Ed Sheran og Shawn Mendes.

Prins William selv åbner prisfesten, mens sir David Attenborough vil være blandt bidragyderne til aftenens indhold.

David Attenborough, prins William og hertuginde Kate.
Arkivfoto: Mega

Hertuginde Kate kommer også på scenen, når hun skal overrække en af aftenens priser. Blandt de øvrige prisoverrækkere finder vi fodboldstjernen Mo Salah og de tre skuespillere Emma Thompson, Emma Watson og David Oyelowo.

Der er 15 nominerede, der kæmper om aftenens fem priser og de fem vindere kan alle gå fra festen med hver sin million pund øremærket til at finansiere deres vinderprojekt, så det kan opskaleres og forhåbentlig føres ud i livet.

Vinderne bliver udvalgt af Earthshot Prize Counsil, hvor prins William, sir David Attenborough, Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, Shakira, Luisa Neubauer og Cate Blanchett blandt andre sidder.

Prisfesten bliver afholdt 17. oktober 2021 på Alexandra Palace i London.

Det er planen, at prisfesten skal være en årligt tilbagevendende begivenhed i de år, Earthshot arbejder.

"Hvert år fra 2021 til 2030 vil Earthshot-prisen finde og belønne løsninger på de fem 'Earthshot'-mål, for at beskytte og genoprette naturen, genoplive vores oceaner, rense vores luft, bygge en affaldsfri verden og genoprette vores klima. Prisvindere får hver en præmiefond på en million pund og skræddersyet støtte til at skalere deres løsninger og indse en endnu større effekt af deres banebrydende arbejde," fremgår det af Earthshot-projektets hjemmeside.

Earthshot har givet sig selv 10 år til at gøre en forskel og ændre verden.

Fem mål - såkaldte earthshots - er blevet opstillet og bliver de mødt i 2030 vil det forbedre livet for os alle og for de kommende generationer, er ambitionen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden