24. feb. 2015
Af af ROYALISTA.DK - Josephine Christine Hald og Benjamin Boraghi

Prins William starter som ambulance-pilot til sommer

https://imgix.billedbladet.dk/lost_media/46245.jpg
All Over Press
Prins William donerer hele sin løn til velgørenhed.

Sidste år annoncerede East Anglian Air Ambulance (EAAA), at prins William vil påtage sig en ny rolle som ambulancepilot til foråret.

Prinsen vil dog først være i luften til sommer, da han skal igennem en obligatorisk træning, som alle skal igennem, inden de kan flyve med EAAA. Men timingen kunne næsten ikke være bedre, for til april skal prins William og hertuginde Catherine være forældre for anden gang.

Har tidligere arbejdet som pilot

William skal flyve fra Cambridge Lufthavn sammen med læger og tage sig af en række forskellige nødsituationer, hvor der er brug for lægehelikoptere. Han donerer hele sin løn til velgørenhed.

Prins William har tidligere arbejdet som en RAF-eftersøgnings- og redningspilot, en rolle, som han trådte tilbage fra i september 2013. I sin tid var han med ved mere end 150 missioner og fløj mere end 1.300 timer.

LÆS OGSÅ: Kate giver high five til lille pige

Fortsat officielle pligter

Selv om han kommer til at arbejde som pilot fire dage om ugen, vil prins William stadig tage sig af sine kongelige pligter og opgaver.

Derfor rejser han også snart til Kina i forbindelse med et officielt besøg. Det gør ham til den første kongelige fra Storbritannien, der besøger Kina, siden dronning Elizabeth var i landet for næsten 30 år siden.

VIDEO: Se prins William tale mandarin

I forbindelse med besøget har det britiske hof offentliggjort en video på YouTube med en besked fra prinsen, der forklarer sit besøg til landet.

William skal rejse gennem Kina og besøge Wild Elephant Valley, der er hjem for Kinas sidste, vilde elefanter. Derudover skal han også besøge Den Forbudte By i Beijing og se mange andre smukke steder i Kina.

Læs mere om: