Prinsesse Beatrices valg af brudekjole satte skub i denne trend

Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi

Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi

Foto: MEGA
Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi blev gift ved et lille, intimt bryllup den 17. juli 2020.

Da prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi sagde ja til hinanden en smuk julidag i overværelse af ganske få gæster i betragtning af, at det var et kongeligt bryllup, bar bruden en aldeles bedårende brudekjole.

Det viste sig, at prinsesse Beatrice havde fået lov at gå i farmors garderobe, og her fandt hun en fortryllende festkreation fra designeren Norman Hartnell, som dronning Elizabeth havde båret i 1960'erne.

Prinsesse Beatrice fik lov at låne kjolen til sit bryllup, og det var designeren Stewart Parvin og dronning Elizabeths højre hånd Angela Kelly der fik det ærefulde hverv med at tilrette og lave nogle få ændringer på kjolen - den fik f.eks. tilføjet ærmer - inden prinsesse Beatrice kunne sige "I do" til Edoardo.

Mens den brede offentlighed intet kendte til hverken bryllups- eller kjoleplaner, udsendte det britiske kongehus og bruden selv efterfølgende en række billeder fra den rørende dag.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Og fremkomsten af disse billeder satte ifølge Vogue øjensynligt en ny brudekjole-trend i gang. Det skriver Tatler.

Ifølge Vogue, der citerer søgeplatformen Lyst.com, var der en stigning i internetsøgninger med ordene "vintage wedding dress" på hele 297 procent i 48 timer efter, billederne af prinsesse Beatrice blev offentliggjort.

I forvejen er den generelle interesse for genbrug og bæredygtighed stor, og det kombineret med prinsesse Beatrices valg af kjole har således givet virkelig meget vind i sejlene til genbrugsbrudekjole-trenden.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden