8. jul. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Prinsesse Dianas bodyguard: Hertuginde Catherines barn i kidnapnings-fare

Kate Middleton - hertuginde Catherine
Hertuginde Catherine
Foto: AOP
Prinsesse Dianas tidligere bodyguard mener, at hertuginde Catherines barn kan være i overhængende fare for at blive kidnappet, mens det vokser op.

Det varer ikke længe, før den 31-årige hertuginde Catherine føder sit første kongelige barn, men det er ikke helt uden bekymringer, at det lille barn snart kommer til verden. Prinsesse Dianas tidligere bodyguard mener nemlig, at den lille ny kan være i overhængende fare for at blive kidnappet, mens det vokser op.

Ken Wharfe havde prins William under sin beskyttelse, mens drengen voksede op, og bodyguarden dømmer ud fra sin erfaring i samarbejdet med den nu afdøde prinsesse Diana, at de vordende kongelige forældre skal gøre deres bedste for også at beskytte deres barn under opvæksten.

- Kates barn kunne være i fare. Ud fra verdens politiske tilstand og de kongeliges sårbarhed, så har de brug for megen beskyttelse. I vores terror-plagede verden, er der en risiko for kidnapning af dette barn. Verden er et meget mere farligt sted end for 20 år siden, hvor vi ville tage William og Harry med ud. Selv dengang var der et stort beskyttelses-hold med den ene opgave at se efter dem, siger Ken Wharfe i et interview med Look magazine.

LÆS OGSÅ:

Forudser sikkerheds-problemer

Derfor vil udgifter til et hold af livvagter, der står standby, være store men nødvendige ifølge Ken Wharfe, og prinsesse Diana sørgede i sin tid for altid at være på forkant med problemer med sine børns sikkerhed.

- Der vil være folk i ethvert tænkeligt træ og gemmested som venter på, at babyen bliver kørt ud i barnevognen. Det, de vil gøre, er at omringe sig med politi, hvilket kan koste millioner. Rent sikkerhedsmæssigt er det logistisk umuligt. Diana ville have set faldgruberne i planen. Hun ville have sagt: ’Vent et øjeblik, vær forsigtige. Jeg råder jer til ikke at gøre det’, siger Ken Wharfe i interviewet.

Hertuginde Catherine forventes at nedkomme i midten af juli, og der har været rygter fremme om, at hun vil tilbringe den første tid efter fødslen hjemme hos sine forældre, Michael og Carole Middleton, der bor i en villa til en værdi af over 70 millioner kroner. Efterfølgende flytter hun ind i sit og prins Williams nye hjem i Kensington Palace.

Den kongelige baby vil blive født i tredje linje til den britiske trone, og når dronning Elizabeth ikke længere er overhoved i kongehuset, vil barnet følge efter prins Charles og prins William som tronarving.

Læs mere om: