Royal fødselsdag: Dronning Victoria ville være fyldt 198

Dronning Victoria.

Dronning Victoria.

Foto: DR
Dagens fødselar er for længst gået bort, men hun får alligevel meget opmærksomhed for tiden. Den britiske TV-serie om dronning Victoria er nemlig et hit. Ikke mindst på grund af hendes og Alberts kærlighedshistorie.

I søndagens afsnit af den britiske dramaserie "Victoria" har Victoria besøg af sin fætter, prins Albert. Hendes onkel Leopold ønsker, at de to gifter sig, men det første møde mellem dronningen og prinsen falder ikke heldigt ud.

På søndag planlægger parret at gifte sig, når han vender tilbage fra Tyskland. Men dronningens forsøg på at sikre sin kommende ægtemand en passende apanage bliver afvist af det britiske parlament. 

Det var ikke nemt for det unge par, men deres kærlighedshistorie er så speciel og varm, at den i dag stadig får hjerter til at slå et ekstra slag.

Det er i dag, 24. maj, 198 år siden, Victoria blev født, og selvom hendes kærlighedshistorie er 180 år gammel, er serien er et kæmpe hit i både England og herhjemme i Danmark.

 

Dronning Victoria var passioneret

Hun mødte prins Albert som 17-årig, og de to fik hurtigt følelser for hinanden.

 ”Albert er yderst smuk; hans hår er omtrent den samme farve som mit, hans øjne er store og blå, og han har en smuk næse og en meget sød mund med fine tænder. Men det er charmen i hans ansigtsudtryk, som er dejligst”, skrev Victoria om Albert i sin dagbog.

I dag ved man meget om hende lige netop på grund af dagbogen, og dronningen var slet ikke så streng og stiv i betrækket, som for eksempel malerierne og fotografierne af hende foreslår. Faktisk var hun en meget passioneret person.

Dronning Victoria.
Foto: AOP

Dronning Victoria.

Få BILLED-BLADET hjem til digSe alle vores tilbud her!

Få BILLED-BLADET hjem til dig
Se alle vores tilbud her!

Victoria og Albert fik hinanden

Vi afslører vist ikke for meget ved at skrive, at Victoria og Albert bliver gift. Og deres passion for hinanden var brændende.

”Jeg har aldrig, aldrig haft så fantastisk en aften. Min kæreste, kæreste Albert ... hans store kærlighed og hengivenhed gav mig en følelse af himmelsk kærlighed og lykke, jeg aldrig kunne have håbet at have følt før! Han holdt mig i sine arme, og vi kyssede hinanden igen og igen! Hans skønhed, hans sødme og mildhed – hvordan kan jeg nogensinde være taknemmelig nok til at have sådan en mand. At ligge ved hans side og i hans arme og på hans dejlige brystkasse. At blive kaldt navne med ømhed, jeg endnu aldrig har hørt brugt om mig før – det var en uforståelig lykke! Åh! Dette var den lykkeligste dag i mit liv”, skrev dronningen i sin føromtalte dagbog.
 
Læs meget mere om den britiske histories måske lykkeligste royale ægteskab i denne uges BILLED-BLADET. 

 

LÆS MERE: Dronning Victoria udgiver børnebog 114 år efter sin død

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden