Sådan hjalp prins Philip med helt enestående samling

Foto: MEGA
Prins Philip var meget interesseret i kunst og gjorde en stor indsats i bevarelsen og udbredelsen af den kongelige kunstsamling.
Prins Philip spillede en enorm stor rolle i det britiske samfund. Ikke blot var han en stor støtte for dronning Elizabeth i hendes arbejde, men han stod også i spidsen for driften af flere af kongefamiliens mange landejendomme og store landområder. Det var dog langt fra det eneste. 
 
 
Nu fortæller Royal Collection Trust, som ud over at arbejde for at bevare kongehusets enorme samling af kunst og artefakter samt udbrede kendskabet af disse til offentligheden også administrerer den offentlige adgang til slottene, om, hvilken stor betydning prinsen havde for fondens arbejde. 
 
Det sker på et Instagram-opslag, der viser et smukt billede af prins Philip.
 
"Du har nok lært en del om hertugen af Edinburghs (Prins Philip, red.) liv i løbet af de seneste uger, men vidste du, hvordan han påvirkede den kongelige samling? Hertugen etablerede en vigtig samling af nutidskunst, hovedsageligt af kunstnere fra Storbritannien og Commonwealth. Han deltog også aktivt i bevarelsen og udstillingen af den kongelige samling og bidrog med ideer til indretningen af det oprindelige Queens Gallery på Buckingham Palace, som blev åbnet i 1962, og det redesignede galleri, der åbnede i 2002," skriver Royal Collection Trust blandt andet.
 
 
På fondens hjemmeside kan man læse mere om prinsens store indsats, ligesom man kan dykke ned i alle de spændende artefakter og kunstværker, han selv har bidraget med til samlingen. 
 
 
Hvis du er nysgerrig efter at læse, hvilke slotte og udstillinger, der er åbent for offentligheden, findes det også på hjemmesiden - klik her.
 
Læs alt om dronning Elizabeths rørende farvel til prins Philip og den smukke begravelse i det nye nummer af BILLED-BLADET.
 
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden