Såret hertuginde Meghan sagsøger engelsk avis

Hertuginde Meghan. 

Hertuginde Meghan. 

Foto: Mega
Prins Harry bakker sin hustru, hertuginde Meghan, op i kampen mod den britiske avis Mail on Sunday, som parret mener på ulovlig vis har offentliggjort et af hendes private breve.

Prins Harry er hård i tonen i en meddelelse, der er blevet offentliggjort på hans og hertuginde Meghans hjemmeside sammen med en udmeldelse om, at hans hustru, hertuginde Meghan, sagsøger den britiske avis Mail on Sunday for på ulovlig vis at have offentliggjort et privat brev af hertuginden. 

I den meget følelsesladede meddelelse skriver prins Harry, at hans hustru har været udsat for mobning med en hensynløs og løgnagtig dækning af den britiske tabloidpresse. 

- For disse medier har det været en leg og en, som vi har været uvillige til at være en del af fra begyndelsen. Jeg har været et tavst vidne til hendes lidelser for længe, lyder det blandt andet fra prins Harry i begrundelsen for sagsanlægget.  

Sammenligner med sin mor 

Endvidere sammenligner prins Harry også sin hustrus situation med sin afdøde mor, prinsesse Dianas.

- Selv om denne beslutning måske ikke er den sikreste, så er det den rigtige. For min største frygt er, at historien gentager sig. Jeg har set, hvad der sker, når en jeg elsker bliver kommercialiseret i en grad, hvor de ikke længere bliver behandlet eller set som et rigtigt menneske. Jeg mistede min mor og nu ser jeg min hustru blive offer for de samme magtfulde kræfter, skriver prins Harry, hvis mor var under konstant bevågning af pressen op til hendes død i en trafikulykke i Paris.

Hertuginde Meghan har i samarbejde med advokatfirmaet Schillings sagsøgt avisens moderselskab Associated Newspapers. 

Håndskrevet brev til far

Prinseparret nævner i deres udmelding ikke, hvilken artikel de henviser til i søgsmålet, men kort efter prins Harry og hertuginde Meghans bryllup i maj sidste år offenliggjorde Mail on Sunday et håndskrevet brev fra Meghan til sin far, Thomas Markle. 

Det er ikke første gang, at de britiske kongelige kører en sag mod medierne. 

Fik tilkendt erstatning 

I 2017 fik prins William og hertuginde Catherine tilkendt en erstatning på 92.000 engelske pund i forbindelse med, at det franske magasin Closer havde vist topløse billeder af Kate. 

Prins Harry har også i november 2016 forsvaret Meghan mod racisme og sexisme i medierne og på sociale medier i et statement offentliggjort på kongehusets hjemmeside.   

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden