23. sep. 2021
Af Lene Skriver Bak

Siger tak: Hertuginde Cathrine inviterer indenfor på slottet

Hertuginde Cathrine
Hertuginde Cathrine
Arkivfoto: Mega
Hertuginde Cathrine har samlet folkene, der gjorde hendes foto-projekt "Hold still" muligt, til en takke-reception i London.

Hertuginde Cathrine er en ivrig fotograf.

Det er ofte hertuginden, der står bag de fødselsdagsportrætter af børnene, det britiske hof udsender, lige som hun ofte har været bag kameraet på julekortene.

Interessen for fotografi brugte hertuginde Cathrine aktivt i forbindelse med coronapandemien, hvor hun lancerede projektet "Hold still".

Her blev briterne opfordret til at dokumentere deres liv under lockdown med fokus på tre kerneområder: Hjælpere og helte, dit nye normal-liv og venlighed og indsende billederne.

I løbet af sommeren samlede en jury de 100 bedste fotos, som blev til en digital udstilling på National Portrait Gallerys hjemmeside og til store billboard-plakater rundt om i Storbritanien.

Senere blev de udvalgte fotografier samlet i bogen "Hold still: Portrait of our nation in 2020", der blev en bestseller.

Onsdag aften kunne Kate så endelig samle de mennesker, der har stået bag projektet sammen med hende, til en reception i det imponerende The State Room på St. James Palace i London.

På instagram delte hertuginden et par billeder fra aftenen sammen med en stor og dybfølt tak.

Hertuginde Cathrine takkede først partnerne, der har gjort projektet5 muligt at føre ud i livet:

”Det har taget lang tid at samle alle bag dette utrolige projekt, men her til aften lykkedes det endelig. Idéen til #holdstill2020 kom lige i begyndelsen af pandemien og sigtede mod at bringe folk og lokalsamfund sammen ved brug af fotografiets fænomenale kraft.

Det blev muligt ved hjælp af så mange partnere. National Portrait Gallety, CoOp UK, Book Fairies, for at nævne nogle få og hvad der er endnu mere bemærkelsesværdigt er, at det hele blev håndteret fra køkkenborde og ekstraværelser," skriver Kate, inden hun slutter af med en vigtig tak:

"Den største tak går til de tusindvis af mennesker fra hele landet, som tog sig tid til at dele deres oplevelse af lockdown. Uden dem ville dette projekt virkelig ikke have været muligt."

Læs mere om: