21. jun. 2020
Af Malan Joensen

Sød detalje: Hertuginde Camillas betænksomme modevalg

Hertuginde Camilla, præsident Macron og prins Charles.
Hertuginde Camilla, præsident Macron og prins Charles.
Fotomontage: MEGA
Prins Charles og hertuginde Camilla kunne torsdag byde den franske præsident Macron velkommen til London.

Når man som kongelig modtager gæster fra udlandet, kan man blandt andet vise sin respekt og betænksomhed ved at klæde sig i farver eller bære tilbehør, der har relation til det pågældende land, gæsten kommer fra.

Således valgte hertuginde Camilla at modtage den franske præsident Emmanuel Macron i et par fine pumps fra det franske modehus Chanel, da han torsdag besøgte hertuginden og prins Charles i Clarence House.

Det skriver Hello Magazine.

Hertuginde Camilla var derudover klædt i en kjole fra en af sine favoritdesignere, Bruce Oldfield, og hun bar dertil en elegant, matchende hat fra Philip Treacy og en perlehalskæde, der har tilhørt dronningemoderen.

Anledningen til besøget fra præsident Macron var 80-års dagen for general Charles de Gaulles berømte tale til det franske folk under 2. verdenskrig om modstand mod Tyskland, efter Frankrig var blevet angrebet af den tyske hær, der fem dage tidligere, den 14. juni 1940, var rykket ind i Paris.
De Gaulle var i London og sendte sin appel via BBC. Talen gav håb til mange franskmænd og blev senere anset for at være grundlaget for den franske modstandsbevægelse. Præsident Macron og prins Charles lagde begge kranse ved et mindesmærke for kong George VI og dronning Elizabeth samt ved en statue af general de Gaulle, ligesom der også blev holdt taler i anledning af jubilæet.

Læs mere om: