14. nov. 2018
Af Marianne Singer

TILLYKKE: Prins Charles fylder 70 år!

prins charles
Prins Charles.
Foto: Rex Features
Der venter prins Charles en fantastisk aften, når han onsdag fejrer sin 70-års fødselsdag med en kæmpefest på Buckingham Palace.

Prins Charles kan glæde sig over at blive fejret på helt særlig vis, når han onsdag den 14. november fylder 70 år.

Hans mor, dronning Elizabeth, er vært ved en reception med efterfølgende middag på Buckingham Palace, hvor blandt andre kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har meldt deres ankomst.

Mor blev dronning

Pudsigt nok er det også netop her, på Buckingham Palace, at prins Charles kom til verden den 14. november 1948 som søn af daværende prinsesse Elizabeth og prins Philip.

Der skulle dog ikke gå mere end godt tre år, før den lille prins rykkede op som nummer to i tronfølgen, da hans mor overtog tronen efter sin far i februar 1952.

Nyder sin tilværelse

Denne unikke og helt særlige position har givet prinsen af Wales mange magiske oplevelser i livet, men også svære udfordringer.

I en alder af nu 70 år ser det ud til, at prins Charles nyder sin tilværelse fuldt ud med et rigt arbejdsliv, fokus på sine særlige interesseområder som kampen for en mere bæredygtig verden og arkitektur, hygge i sin økologiske have på landejendommen Highgrove og udfoldelsen som kunstmaler.

Gift med Camilla

Men fremfor alt kan han glæde sig over at have en kærlig familie omkring sig.

Ved sin side har prinsen en kvinde med en helt særlig betydning for ham – hustruen hertuginde Camilla.

Parret har været gift i 13 år, men kendt hinanden i næsten 50 år.

Mange børnebørn

Fra sit ægteskab med prinsesse Diana, der ulykkeligvis døde i en trafikulykke i 1997, har prins Charles sine elskede sønner, prins William, 36, og prins Harry, 34.

Begge er lykkeligt gift, og prins William har sammen med sin hustru, hertuginde Catherine, gjort prinsen til farfar for prins George, 5, prinsesse Charlotte, 3, og lille prins Louis på knap syv måneder, mens prins Harry og hertuginde Meghan bliver forældre til deres første barn til foråret.

Kærligheden til og fra familien ser ud til at give prins Charles meget af den styrke, som han i dag udstråler, og som engang vil hjælpe ham til at blive en stærk konge og statsoverhovedet for Storbritannien og Commonwealth-landene.

Læs mere om: