Søndag, 4. oktober 2020 - af af Jon Bloch Skipper og Malan Joensen

Vidste du det? Disse danske kongelige var med til Charles' og Dianas bryllup

Prins Charles og prinsesse Diana.
Prins Charles og prinsesse Diana.
Fotomontage: MEGA
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål om alt inden for den royale verden.
Kære kongelige brevkasse! Jeg har set flere dokumentarprogrammer om prinsen af Wales' bryllup med Lady Diana i 1981, men jeg fik ikke svar på, om Danmark var repræsenteret dengang. Kan BILLED-BLADET hjælpe? Tak for den ugentlige brevkasse. Med venlig hilsen Simon J. Skovlunde   Kære Simon J. Skovlunde! Gæstelisten til prins Charles og Diana Spencers bryllup i St. Paul's Cathedral i London d. 29. juli 1981 talte kongelige, præsidenter, regeringschefer og adelige fra hele verden, repræsentanter for Commonwealth og det officielle Storbritannien samt brudeparrets familier, venner og bekendte. Kirken var fyldt til bristepunktet, så hele 3.500 gæster overværede den royale vielse. Fra Danmark deltog dronning Margrethe og prins Henrik. Blandt andre udenlandske kongelige sås kong Olav V af Norge, kronprins Harald og kronprinsesse Sonja samt kong Baudouin og dronning Fabiola af Belgien. Bedste hilsner Jon Bloch Skipper   Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.  
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
  Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.   Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).  
  Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".    

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden