William og Kate har valgt: Prins Louis døbes samme sted som storebror

Fotomontage: Prins William og hertuginde Catherine med lille prins Louis. Indsat; Hertuginde Catherine og dåbsbarnet prins George.

Fotomontage: Prins William og hertuginde Catherine med lille prins Louis. Indsat; Hertuginde Catherine og dåbsbarnet prins George.

Foto: ALL OVER PRESS

Prins William og hertuginde Catherine inviterer mandag den 9. juli til kongelig dåb i London, hvor også prins George blev døbt.

Lørdag, 7. juli 2018 - af Marianne Singer

Det bliver tredje gang, at prins William og hertuginde Catherine holder dåbsfest, når deres yngste søn, prins Louis, skal døbes på mandag den 9. juli.

Giv BILLED-BLADET i julegaveKlik her og læs hvordan!

Giv BILLED-BLADET i julegave
Klik her og læs hvordan!

Også denne gang har prinseparret inviteret familie og venner til den højtidelige komsammen i slotskirken på St. James’s Palace.

En særlig betydning

Senest blev prins William og hertuginde Catherines ældste søn, prins George, døbt her den 23. oktober 2013.

Den historiske slotskirke i London har en helt særlig betydning for den britiske kongefamilie.

Således stod prinsesse Dianas kiste i den private slotskirke i dagene op til hendes begravelse i september 1997.

Stort bryllup 

Men også mange glædelige begivenheder har fundet sted i kirken.

I 1840 sagde dronning Victoria ja til prins Albert i kirken, mens der i nyere tid har været flere kongelige barnedåb på St. James’s Palace.

I 1988 var det prins Williams kusine, prinsesse Beatrice, der blev døbt her, og også prins Michael af Kents to børn har gennemgået den kirkelige ceremoni i slotskirken.

Intim dåb

Prins George var tre måneder gammel, da han blev døbt i slotskirken, og det var første gang, siden fødslen, at hans forældre fremviste ham i offentligheden igen.

Ved dåben, der var intim og familiær, stod syv nære venner og familiemedlemmer fadder, deriblandt prins Williams kusine, Zara Tindall.