26. jan. 2021
Af Marianne Singer

William og Kate overrasker: Sød hilsen hjemme fra stuen

Prins William og hertuginde Catherine på Sandringham gods. 
Prins William og hertuginde Catherine på Sandringham gods.
Foto: Kensington Palace / NHS Tayside
Prins William og hertuginde Catherine har delt en særlig videohilsen optaget hjemme hos dronningen på hendes gods i Norfolk.

Prins William og hertuginde Catherine har flere gange under coronakrisen hyldet frontpersonalet for deres indsats under pandemien.

Og nu gør de det igen - denne gang på meget personlig vis med en video-hilsen, der efter sigende er optaget hjemme hos dronning Elizabeth på Sandringham gods i Norfolk i Østengland.

Dejlige familiebilleder

I videoen ser man prins William og hertuginde Catherine sidde i en hyggelig sofa i stuen med dejlige familiebilleder i baggrunden.

https://imgix.billedbladet.dk/burns_night_1.jpg
Foto: Kensington Palace / NHS Tayside

Prinseparret ønsker i videoen det skotske sundhedspersonalet i NHS Tayside i Dundee en god "Burns Night", der er en årlig tradition i Skotland, hvor man ærer den skotske poet Robert Burns.

En anderledes aften

"Hej til alle jer hos NHS Tayside!

Vi ved, at Burns Night er en speciel aften for skotter rundt omkring i verden. En tid, hvor man mødes for at spise, drikke og fejre Robert Burns liv og værker.

Desværre er det lidt anderledes i år og for mange af jer, der arbejder i frontlinien, bliver det en meget anderledes aften, fordi I arbejder utrætteligt under denne pandemi for at beskytte de mest sårbare i vores samfund.

Vi vil gerne sige et kæmpe tak for alt det arbejde, I gør og de ofre I gør. Som tegn på vores påskønnelse har vi teamet op med NHS Charities Together for at kunne give jer et Haggis måltid (traditionel skotsk ret bestående af hakkede fåre- eller kalveindvolde kogt i dyrets mavesæk, red.)

Vi håber I nyder det og ser frem til bedre tider sammen snart," lyder det fra William og Kate i videoen, der slutter med en veloplagt skotsk skål "Slàinte Mhath!"

Kensington Palace har givet BILLED-BLADET lov til at vise Instagram-opslaget.

Nød måltidet

Hilsenen gik specielt ud til de læger og sygeplejersker, der, ifølge Vanity Fair, arbejder med corona-patienter i det skotske område.

I videoen kan man se sundhedspersonalet nyde deres kongelige måltid, som udover haggis bestod af kålrabimos og kartoffelmos.

https://imgix.billedbladet.dk/burns_night_2.jpg
Foto: Kensington Palace / NHS Tayside

William og Kate er begge protektor for velgørenhedsorganisationen NHS Charities Together, der denne aften sendte 200 madbokse fra den lokale familievirksomhed House of Bruar ud til sundhedspersonalet.

Læs mere om: