30. aug. 2016
Af Dorte Quist

DEJLIGE BILLEDER: Dronning Anne-Marie: Verdens bedste mor og bedstemor

Familien har altid været i centrum for dronning Anne-Marie. De bedste dage i hjemme i Grækenland er, når børn, svigerbørn og ikke mindst børnebørn er på besøg. Vi har samlet en række dejlige billeder af dronningen omgivet af sine allerkæreste.

Dronning Anne-Marie har altid haft fokus på sin familie - sin mand og sine børn og børnebørn.

SE BILLEDERNE: Tre tætte søstre

Endnu inden der var gået et år efter brylluppet med kong Konstantin, havde dronning Anne-Marie født sit første barn, prinsesse Alexia. Siden kom der som bekendt fire børn mere til - kronprins Pavlos, prins Nikolaos, prinsesse Theodora og prins Philippos.

Tid til at fokusere på børnene

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget, siger man i Danmark. Og det mundheld er måske meget rammende, når man taler om dronning Anne-Marie.

Det var en tragedie, da det unge kongepar måtte flygte fra Grækenland og leve i eksil, fordi en militærjunta havde taget magten og udråbt Grækenland til republik. Men det kom til gengæld kongeparrets fem børn til gode - først i Rom og siden i mange år i London, hvor dronning Anne-Marie fik tid til helt at helllige sig børnene og deres opdragelse.

Arven efter dronning Ingrid

De seneste år, hvor dronning Anne-Marie og kong Konstantin igen har slået sig ned i Grækenland, er det de otte børnebørn, der nyder deres bedstemors opmærksomhed.

TILLYKKE: Dronning Anne-Marie fylder 70 år

Svigerdøtrene, kronprinsesse Marie-Chantal og prinsesse Tatiana, nyder også godt af hendes opmærksomhed. Dronning Anne-Marie kommer både, når kronprinsessen åbner nye forretninger i London, og når prins Nikolaos' hustru udgiver bøger i Athen.

Akkurat som dronnig Ingrid elsker dronning Anne-Marie at samle sine børnebørn om sig. I dag varetager hun med succes den del af sin arv, for hun elsker at samle sin store græske familie.

Læs mere om: