Derfor er Anne-Maries børn prinser og prinsesser af Danmark

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie

Foto: Ritzau Scanpix
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål om alt inden for den royale verden.

Kære kongelige brevkasse.

Jeg kan forstå, at Anne-Marie trådte ud af det danske kongehus i 1964. Så hvorfor påstår hendes børn, at de er prinser og prinsesser af Danmark? Det bør ikke kunne lade sig gøre, da deres mor ikke længere er en del af kongehuset og ikke var det, længe før de blev født. Pryder de sig med lånte fjer?

Med venlig hilsen Anja Voigt Hansen.

Kære Anja Voigt Hansen!

At Konstantins og Anne-Maries børn er prinser og prinsesser af Danmark har ikke noget med deres mor at gøre, men skyldes, at deres far er direkte mandlig efterkommer af Christian 9. og derfor er født som prins af Danmark. Det græske kongehus har tilhørt den glücksborgske fyrsteslægt siden 1863, hvor Christian 9.s næstældste søn, prins Vilhelm, blev Grækenlands konge under navnet Georg 1. Derfor har alle direkte efterkommere af kongen været danske prinser og prinsesser. Titler og rang nedarves nemlig i udgangspunktet fra mand til mand.  

Bedste hilsner

Jon Bloch Skipper

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin har sammen børnene prinsesse Alexia, kronprins Pavlos, prins Nikolaos, prinsesse Theodora og prins Philippos.

Har du et spørgsmål af royal karakter, som du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

 

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Se dejlige billeder fra dronning Anne-Marie og kong Konstantins liv sammen i galleriet herunder. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden