14. aug. 2020
Af Trine Larsen

Så smukt bor dronning Anne-Marie og Kong Konstantin

Dronning Anne-Marie og Kong Konstantin
Foto: Nikolas Kominis
Dronning Anne-Marie og kong Konstantin har i fem år boet i deres pragtfulde villa med udsigt over havet i Porto Heli i Grækenland. Kig med indenfor og se, hvor lækkert kongeparret har indrettet sig - med en speciel dansk detalje.

Da kong Konstantin 2. juni fyldte 80 år blev fødselsdagen fejret stille og roligt i hjemmet i Porto Heli, en smuk by på halvøen Peloppones. For Corona-krisen adskilte kongeparret fra deres store familie, med fem børn, svigerbørn og børnebørn.

I anledning af fødselsdagen gav kongen og dronning Anne-Marie, der er dronning Margrethes yngste søster, interview til magasinet Hello hjemme i deres pragtfulde villa, som kongeparret købte i 2015. Den okkerfarvede villa, som kostede 38 millioner kroner, ligger i rigsmands-kvarteret Agios Emilianos tæt ved Porto Heli. Huset har en dejlig swimmingpool og ligger for enden af en lille ugeneret vej. Den store grund går helt ned til vandet, og derfra har kongeparret den smukkeste udsigt over havet over til øen Spetses.

Med kun et par timers kørsel til Athen og den internationale lufthavn, ligger villaen perfekt i en del af det gamle Grækenland, i et afslappet område med mange rige beboere og store, smukke huse, som ligger afskærmet og privat mellem rolige bugter helt for sig selv.

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie
Foto: Nikolas Kominis

Dronning Anne-Marie og kong Konstantin har fundet deres lille paradis, og indenfor i hjemmet emmer huset også af stil, hygge og klassisk elegance. Dronning Anne-Maries skandinaviske ophav fornægter sig ikke, for parret har f.eks i deres dagligstue indrettet sig lyst og behageligt med lette lyse farver, glas og lette puder. Overalt ses der familiebilleder i smukke rammer, kunstbøger og sølvskrin, der fanger øjet på det smukke solide glasbord. Og så en detalje, som er vigtig - og dansk: det eneste maleri, der eksisterer af Hellenernes tidligere kongepar.

Maleriet er nemlig lavet af den danske kunstner, Lars Physant, der i anledning af dronning Anne-Maries 70-års dag fik til opgave at male et portræt af dronningen. Hun ville imidlertid gerne have sin mand, sin elskede Tino gennem 56 år, med på billedet. De har, siden parret blev gift i september 1964 i Athen, været sammen på godt og ondt, og selvfølgelig skulle det første maleri også være et fælles maleri, hvor de begge figurerede.

Billedet blev overrakt dronning Anne-Marie på Amalienborg i oktober 2016 og har nu fået hæderspladsen i parrets dagligstue, hvor intet billede kunne være mere perfekt.

Læs mere om: