Fredag, 3. marts 2023 — af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Kan dronning Anne-Marie og kong Konstantins børn tale dansk?

Kronprins Pavlos og dronning Anne-Marie. 
Kronprins Pavlos og dronning Anne-Marie. 
Foto: Hanne Juul
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Tak for din brevkasse med mange gode svar. I forbindelse med kong Konstantins begravelse er vi blevet nysgerrige på, om både dronning Anne-Marie og hendes børn, som er vokset op i England, taler og forstår græsk? Og hvad med dansk?
Med venlig hilsen
Mette Mejlgaard

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Mette Mejlgaard
Tak for de pæne ord om brevkassen. Dronning Anne-Marie lærte hurtigt græsk, efter at hun var ankommet til Grækenland. Og hendes tre ældste børn er bilingvale, dvs. at de taler flydende græsk og engelsk. De to yngste, prinsesse Theodora og prins Philippos, taler også græsk, men ikke så sikkert som deres søskende. Deres primære sprog er engelsk. De græsk-danske prinser og prinsesser taler ikke dansk. "De kan nogle bandeord, sjove nuancer her og der, som de har hørt. Men nej, det gør de ikke", som dronning Anne-Marie har formuleret det. "Vi forlod Grækenland så tidligt, at jeg syntes, det var vigtigere, at de lærte det græske. Hvis vi nu havde boet i Grækenland hele tiden, havde de måske lært dansk, men det er vanskeligt at sige." Øverst ses dronningen med sin ældste søn, kronprins Pavlos, ved kong Konstantins begravelse.
Bedste hilsner
Jon Bloch Skipper


Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til [email protected] eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse". 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden