22. okt. 2021
Af af Trine Larsen og Malan Joensen

Kongeligt bryllup: 10 facts om prinsesse Nina

Prins Philippos og Nina Flohr og dronning Anne-Marie
Foto: Hanne Juul
Dronning Anne-Maries svigerdatter Nina Flohr, 34, er født i Schweiz og opvokset i London og USA.

Lørdag 23. oktober er der stort bryllup i Grækenland, hvor dronning Anne-Marie og kong Konstantins søn prins Philippos' religiøse vielse med prinsesse Nina, født Nina Flohr, finder sted.

I den anledning ser vi nærmere på, hvem bruden og hendes familie er.

- Nina Natassja Flohr, 34, er født i Schweiz den 22. januar 1987. Forældrene Katharina og Thomas Flohr er skilt.

- Moderen er Katharina Flohr, der har grundlagt og været moderedaktør på russisk og græsk Vogue, inden hun senere blev kreativ- og administrerende direktør hos smykkefirmaet Fabergé, som hun efterfølgende forlod for at starte sit eget smykke- og kunstfirma i London.

- Faderen er Thomas Flohr, der ejer firmaet Vista Jet, og firmaet bragte ham i 2018 på Forbes' liste over billionærer.

- Prinsesse Nina har studeret kunsthistorie og har tidligere arbejdet som kreativ direktør i sin fars firma.

- Hun har i 2017, ifølge Hello Magazine, grundlagt nonprofit-organisationen Bazaruto Center for Scientific Studies (BCSS) i Mozambique, hvor man arbejder med forskning inden for havmiljø og bæredygtighed.

- Prinsesse Nina står også bag luksusresortet Kisawa Sanctuary i Mozambique.

- Prins Philippos' hustru har bopæl både i London og New York, ligesom hendes far har meget stort chalet i St. Moritz i Schweiz, som hun også ofte besøger.

- Prinsesse Nina og prins Philippos var gæster ved prinsesse Eugenie og Jack Brooksbanks bryllup i oktober 2018.

- Parret blev forlovet i sensommeren 2020 i Grækenland og borgerligt viet den 12. december 2020 i St. Moritz. På grund af coronarestriktioner var det kun kong Konstantin og Ninas far Thomas Flohr, der overværede vielsen.

- I forsommeren 2021 holdt parrets venner Alice og Tom Naylor-Leyland en fornem bryllupsmiddag i deres hjem i Cambridge for prins Philippos og prinsesse Nina, da de på grund af restriktionerne ikke kunne deltage i St. Moritz.

Prins Philippos og prinsesse Ninas religiøse vielse finder efter planen sted i Athen lørdag 23. oktober kl. 17.00 lokal tid, og du kan følge med i alle de festlige begivenheder på billedbladet.dk og læse den store bryllupsreportage i næste uges blad.

Læs mere om: