Kongeligt bryllup: Hvilket diadem bærer prinsesse Nina?

Valget står efter al sandsynlighed mellem to kongelige diademer, når prinsesse Nina og prins Philippos lørdag står overfor deres religiøse vielse.

Når kirkeklokkerne lørdag eftermiddag ringer for prins Philippos, søn af dronning Anne-Marie og kong Konstantin, og hans udkårne prinsesse Nina, vil der være stor spænding om, hvilken kjole bruden er iført - og ikke mindst hvilket diadem, hun eventuelt bærer, hvis hun vælger det som en del af looket. 

Da dronning Anne-Marie og kong Konstantins ældste datter prinsesse Alexia blev gift med Carlos Morales i 1999 bar hun diadem, ligesom også Anne-Marie og Konstantins svigerdøtre kronprinsesse Marie-Chantal og prinsesse Tatiana gjorde det ved deres bryllupper i henholdsvis 1995 og 2010. 

Ved disse bryllupper i den græske kongefamilie har brudene enten båret Cartier-diademet, som stammer tilbage fra dronning Ingrids mor kronprinsesse Margareta, eller det diadem, som dronning Anne-Marie fik i 18-års fødselsdagsgave. 

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Førstnævnte Cartier-diadem er også kendt som bryllupsdiademet. Det stammer tilbage fra dronning Ingrids mor kronprinsesse Margareta. 

Hun blev forelsket i den svenske kronprins Gustaf under en rejse i Egypten, og de to forlovede sig i Cairo i 1905. Den egyptiske khediv (en form for vicekonge) ville i den anledning skænke en gave til den vordende brud, og derfor bestilte han et diadem i platin og diamanter hos Cartier i Paris.
 
 
Efter kronprinsesse Margaretas alt for tidlige død som kun 38-årig arvede den dengang 10-årige prinsesse Ingrid diademet. Selv om hun bar en traditionel svensk brudekrone af myrter til sit eget bryllup med danske kronprins Frederik, fik hun taget et smukt billede nogle dage før brylluppet, hvor hun bar mors bryllupsdiadem. 
 
Siden har blandt andre dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og døtrene Alexandra og Nathalie, dronning Anne-Marie samt datteren Alexia båret det som brude. 
 
 
Det andet diadem, der kan være i spil til vielsen lørdag, er et, som dronning Ingrid og kong Frederik 9. gav til prinsesse Anne-Marie på hendes 18-års fødselsdag i 1964. 
 
Ifølge Order of Splendor fik dronning Ingrid skabt diademet til Anne-Marie ud af nogle brocher, hun selv havde arvet. Det er siden da blevet lånt til dronning Anne-Marie og kong Konstantins svigerdøtre kronprinsesse Marie-Chantal og prinsesse Tatiana ved deres bryllupper i 1995 og 2010, ligesom prinsesse Theodora lånte det, da hun var gæst ved prins Joachim og prinsesse Maries bryllup i 2008. 
 
Om det bliver et af de to omtalte diademer - eller måske et helt tredje - som prinsesse Nina vil have på ved vielsen lørdag, må tiden vise.
 
Se billeder af de fantastiske diademer i galleriet øverst i artiklen og husk, du kan følge med i brylluppet her på billedbladet.dk samt læse alt om den fantastiske fejring i næste uges blad. 
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden