8. jun. 2021
Af Marianne Singer

Marie-Chantal deler sødt billede af svigerforældre: Så tætte er de

Marie-Chantal og Pavlos sammen med Anne-Marie og Konstantin.
Marie-Chantal og Pavlos sammen med Anne-Marie og Konstantin.
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Marie-Chantal har delt et dejligt billede af sine svigerforældre, kong Konstantin og dronning Anne-Marie, der understreger deres nære forhold.

Kronprinsesse Marie-Chantal understreger med et sødt billede af kong Konstantin og dronning Anne-Marie endnu engang sit tætte forhold til sine svigerforældre.

Siden sit bryllup med kronprins Pavlos den 1. juli 1995 har Marie-Chantal, der er datter af den amerikanske milliardær, Robert W. Miller, været et værdsat medlem af den græske kongefamilie.

Favoritbilledet

På det nye opslag på sin Instagram-profil har Marie-Chantal delt et billede af Konstantin og Anne-Marie som ungt, forelsket og nyforlovet par i smukke omgivelser på den græske kongelige sommerresidens Mon Repos på Korfu i sommeren 1964.

På billedet bærer daværende prinsesse Anne-Marie på 17 år den kostbare halskæde, som hendes forlovede havde foræret hende.

Lykkelig tid

"Mit favoritbillede af mine svigerforældre????? #happydays", skriver kronprinsesse Marie-Chantal til billedet.

Det var i 1962 under brylluppet mellem Konstantins søster, prinsesse Sofia, og den spanske kronprins, Juan Carlos, at forelskelsen for alvor brød ud mellem Konstantin og Anne-Marie.

- Ja, jeg kom til Grækenland for at deltage i prinsesse Sofias bryllup den 14. maj 1962, og det var på det tidspunkt, at det gik op for mig, at der var noget der. At den græske kronprins var vældig tiltalende. Jeg var 15½ år på det tidspunkt.

- Det var allerede besluttet, at min søster Benedikte skulle være brudepige, og åbenbart sagde Konstantin, at jeg også skulle være brudepige, fortalte dronning Anne-Marie til BILLEDBLADET i forbindelse med parrets guldbryllup i 2014.

Mødtes igen

Allerede få måneder efter, en måned før Anne-Marie fyldte 16 år, mødtes prinsessen og kronprinsen igen under en kapsejlads i Norge. Her forlovede de sig den 23. juli 1962 i al hemmelighed.

I et interview med BILLED-BLADET har Konstantin tidligere forklaret, hvordan det helt præcist foregik:

- Der var Gold Cup i sejlads, og nordmændene havde lavet en stor bålfest ude i skoven. Vi spadserede omkring, og så friede jeg derude i den norske skov. Jeg har i øvrigt hørt, at de senere har sat et skilt op dér, hvor det skete. Jeg havde ikke nogen ring med. Jeg begyndte bare at tale om, at ”når du nu kommer til Grækenland for at bo, skal du se dét og dét.”

- Men jeg måtte ikke fortælle hendes forældre det endnu, sagde hun.

Tog mod til sig

Året efter tog Konstantin mod til sig og anmodede på officiel vis kongen om hans datters hånd under et besøg i Danmark.

- Som De måske ved, låste han mig inde på toilettet. Han anede simpelt hen ikke, hvad han skulle stille op med mig, da jeg fortalte ham, at jeg ville giftes med hans yngste datter. Så jeg var låst inde, mens han gik ud for at finde min kommende svigermor og fortælle hende, hvad jeg havde sagt. Hun spurgte ham: ”Jamen hvor er Konstantin?” Og min svigerfar svarede: ”Jeg har lukket ham inde.” ”Jamen så luk ham ud igen, og lad os få noget champagne,” svarede hun.

- Min svigerfar havde et kæmpestort hjerte og brummede bare lidt. Jeg vidste, han var glad for det, ellers havde han smidt mig ud, har kong Konstantin fortalt om den søde episode.

Endelig forlovet

Den 23. januar 1963 blev det lykkelige par endelig officielt forlovet.

Men brylluppet måtte vente, til prinsesse Anne-Marie fyldte 18 år, fordi kong Frederik 9. og dronning Ingrid følte, at deres datter var for ung til at blive gift, og de var også bekymrede for at sende hende til det uroplagede Grækenland.

Læs mere om: