10. jul. 2020
Af Trine Larsen

Prinsesse Alexia fylder 55 år

Prinsesse Alexia af Grækenland
Prinsesse Alexia af Grækenland
Foto: Martin Høien
Kong Konstantin og dronning Anne-Maries ældste datter, prinsesse Alexia, blev født på den græske ø, Korfu. Idag fejrer hun sin 55-års fødselsdag på den spanske ø, Lanzarote

Prinsesse Alexia, der er ældste barn af Grækenlands kong Konstantin og dronning Anne-Marie, der er søster til dronning Margrethe, bor sammen med sin mand, Carlos Morales Quintana og parrets fire børn, på Lanzarote. Det er også her på den spanske, for danskerne velkendte, ferieø, at prinsesse Alexia i dag fejrer sin halvrunde fødselsdag.

Her har prinsesse Alexia nemlig boet i flere år med sin familie. Hun blev i 1999 gift med sejlsportsmanden og arkitekten, Carlos Morales Quintana, der er født og opvokset på Lanzarote og dér har de efter nogle år i Barcelona, slået sig ned med deres fire børn, som alle, bortset fra sønnen, Carlos, har navne der begynder med A - ligesom Alexia selv og hendes mor, dronning Anne-Marie.

Datteren Arietta er blevet 18 år, Ane-Maria er 17, Carlos fylder senere på måneden 15 og yngste datter, Amelie er 12 år.

Grundet Covid-19 restriktionerne bliver der ikke nogen store familiefest for prinsesse Alexia, selvom hun er tæt knyttet til både sine forældre og fire søskende, kronprins Pavlos, prins Nikolaos, prinsesse Theodora og prins Philippos og deres ægtefæller.

Men de er alle spredt og bor i Grækenland, England og USA, og for tiden er det svært for familien at samles.

Til prinsesse Alexias far, kong Konstantins 80-års fødselsdag, 2. juni, var hele familien samlet på nettet og kunne via computeren ønske tillykke og snakke sammen.

Sådan bliver det formentlig også i dag, hvor prinsesse Alexia altså kan fejre 55-års fødselsdag på en ø.

Prinsesse Alexia blev faktisk også født på en ø, idet hun kom til verden 10. juli på Korfu, hvor den græske kongefamilie på dét tidspunkt havde deres sommerresidens, Mon Repos.

Dronning Anne-Marie og Kong Konstantin med Alexia
Foto: All Over

BILLED-BLADET ønsker stort TILLYKKE med fødselsdagen.

Læs mere om: