17. jan. 2023
Af Marianne Singer

Sønnerne kunne ikke være mere stolte: Kong Konstantin højt dekoreret til det sidste

Kong Konstantin
Kronprins Pavlos, prins Nikolaos og prins Philippos
Foto: Ritzau/Scanpix
Kronprins Pavlos, prins Nikolaos og prins Philippos beundrede de fornemme ordener, deres far var dekoreret med, i Metropolis-katedralen. Her er alle detaljer.

Det var et rørende øjeblik, da kong Konstans sønner, kronprins Pavlos, prins Nikolaos og prins Philippos, stod ved deres fars kiste i Metropolis-katedralen og beundrede kong Konstantins fornemme ordener og medaljer.

Kong Konstantin
Foto: Ritzau/Scanpix
Kong Konstantin
Foto: Ritzau/Scanpix

Alle detaljer

Over Elefantordenen, der er Danmarks fornemste orden, ses Storkommandørkorset af Dannebrogordenen, som højst kan bæres af otte kongelige personer ad gangen.

For tiden er der kun seks, der bærer den: dronning Margrethe, kronprins Frederik, prins Joachim, prinsesse Benedikte, kong Harald og kong Carl Gustaf.

På samme pude ligger bryststjernerne til de to ordener.

Gylden kæde

Den store gyldne kæde til venstre med en "død vædder" som vedhæng er den spanske orden "Den gyldne Vlies".

På puden under Elefantordenen ses kong Konstantins græske ordener.

I lyseblåt bånd er det Storkorset af Frelserens Orden.

Bryststjernen nedenunder med tilsvarende motiv bæres sammen med det lyseblå bånd.

Kæden med dobbelthovedet ørn og korsformet ordenstegn er Sankt Georgs og Sankt Constantins Orden. Den runde orden er det græske kongehus' 100-års mindetegn, som blev uddelt i 1963 - 100 år efter danske prins Vilhelms udnævnelse til konge af Grækenland.

Rækken af små ordensdekorationer på puden til venstre ser ud til delvist at være miniatureudgaver af nogle af de ovennævnte ordener.

Læs mere om: