2. jun. 2021
Af Trine Larsen

Stort tillykke: Kong Konstantin fejrer fødselsdag

Kong Konstantin og hans elskede dronning Anne-Marie.
Kong Konstantin og hans elskede dronning Anne-Marie.
Arkivfoto: Hanne Juul
Græske kong Konstantin fylder i dag 81 år og fødselsdagen fejrer han med sine nærmeste hjemme i Grækenland, hvor han og dronning Anne-Marie bor i havnebyen Porto Heli.

Kong Konstantin har fødselsdag. Og han kan glæde sig over, at fejre dagen lidt mere festlig og hyggelig, end da kongen sidste år fyldte 80 år.

Da passede alle i den kongelige græske familie på sig selv og ikke mindst den aldrende konge, så han måtte fejre sin flotte runde fødselsdag i selskab med sin elskede hustru, dronning Anne-Marie og kun den ene søn, prins Nikolaos og dennes hustru, prinsesse Tatiana.

I år er kongen for længst vaccineret og kan derfor glæde sig til, at udvidde gæsteskaren en anelse. Formentlig vil også prins Nikolaos og Tatiana fejre kong Konstantin, for prins Nikolaos er den eneste af kongeparrets fem børn, der bor og arbejder i Grækenland.

Men kongen kan også glæde sig over at få besøg af sine søstre, den spanske dronning Sofia,82, og prinsesse Irene,79. De er begge i Grækenland, fordi dronning Sofia mandag besøgte et rehabiliteringscenrer for havpattedyr og skildpadder på den græske ø Lipsi.

Kong Konstantins 81-års fødselsdag bliver fejret i hjemmet, for kongen er ikke længere så godt gående og sidder for det meste i kørestol. Men sammen med dronning Anne-Marie har dagens fødselar også det dejligste hjem med masser af plads og vidunderlig udsigt over øen Spetses og det ægæiske hav, hvor kongen og dronningen elsker at sejle og nyde havet, som altid har været en stor del af kong Konstantins liv. Således vandt han i 1960 guld ved OL i Drage-båd.

BILLED-BLADET ønsker kong Konstantin hjertelig tillykke med fødselsdagen

Læs mere om: