1. okt. 2021
Af Lene Skriver Bak

Stort tillykke: Midterbarnet prins Nikolaos har fødselsdag

Prins Nikolaos.
Prins Nikolaos.
Arkivfoto: Lars H. Laursen
Dronning Anne-Marie og kong Konstantins mellemste barn, prins Nikolaos, fylder 52 år.

Prins Nikolaos har levet et lidt utraditionelt, kongeligt liv.

Han blev for eksempel ikke født i nogen af de lande, han er prins af.

Prinsen, der er tredje barn af dronning Anne-Marie og kong Konstantin, blev født efter militærkuppet, der tvang hans forældre i eksil.

Prins Nikolaos blev født 1. oktober 1969 i den italienske hovedstad, Rom, hvor kongeparret havde bosat sig med deres to ældste børn.

Her boede familien frem til 1974.

Prinsen er den "mindste af de ældste" i dronning Anne-Marie og kong Konstantins store børneflok.

Hans storesøster, prinsesse Alexia, og storebror, kronprins Pavlos, er henholdsvis fire og to år ældre end prins Nikolaus, mens der er henholdsvis 14 og 17 års aldersforskel på Nikolaos og hans to yngre søskende, prinsesse Theodora og yngstemand, prins Philippos, der begge er født i London, hvor kongeparret boede frem til 2013 og hvor prins Nikolaos voksede op.

Han uddannede sig fra det græske universitet i London, Hellenic College of London, inden han togh til USA, hvor han har eksamen fra det prestigefyldte Brown University, der er et af de såkaldte Ivy League-universiteter, der regnes blandt verdens bedste.

Prins Nikolaos har tidligere arbejdet med både medier og bankvæsen, men er idag kunstfotograf og har blandt andet udstillet i Rundetårn i København i 2019 og i år været en del af den stort anlagte London Design Biennale.

Som den eneste af kong Konstantin og dronning Anne-Maries fem børn bor prinsen i Grækenland, sammen med sin hustru, prinsesse Tatiana, som han giftede sig med ved et romantisk bryllup på øen Spetses i 2010.

Læs mere om: