18. maj. 2021
Af Marianne Singer

Dronning Maxima: Derfor flytter min datter hjemmefra

Dronning Maxima. 
Dronning Maxima.
Foto: Mega
Dronning Maxima forklarer i et nyt interview, hvorfor kongeparrets mellemste datter flytter til Wales for at gå i skole.

Efter sommer starter kong Willem-Alexander og dronning Maximas 15-årige datter, prinsesse Alexia, som elev på den internationale linie på UWC Atlantic College i Wales.

Skolen har også hendes far besøgt fra 1983 til 1985.

For tiden er Alexia stadig elev på Christelijk Gymnasium Sorghvliet i Haag.

https://imgix.billedbladet.dk/mega689197_040.jpg
Prinsesse Alexia, 15, prinsesse Amalia, 17, og prinsesse Ariane, 14.
Foto: Mega

Nysgerrig på verde

I et nyt stort fødselsdagsinterview med tv-værten Matthijs van Nieuwkerk fortæller dronning Maxima, hvorfor parrets datter har valgt at rejse til et andet land for at studere i to år.

- Hun har en nysgerrighed og vil gerne opleve nye ting og møde nye mennesker, fortæller dronning Maxima i interviewet, ifølge Vorsten.

Desuden understreger dronningen, at hun er helt sikker på, at prinsesse Alexia vender hjem til Holland for at studere videre efter de to år er gået.

Ros til Ariane

Dronning Maxima taler også om sin yngste datter, prinsesse Ariane, i interviewet.

- Hun klarer sig meget godt i skolen, er utrolig sød, er æterisk, meget feminin og meget stærk. Hun har utrolig mange talenter, lyder det fra dronningen, der synes, at det er utroligt så forskellige hendes tre døtre er på trods af, at de er søskende.

Læs mere om: