3. nov. 2018
Af Marianne Singer

Dronning Maxima forklarer: Derfor bar jeg sjældent diadem

Dronning Maxima
Dronning Maxima.
Foto: Rex Features
Dronning Maxima fortæller med egne ord, hvorfor hun valgte at bære det særlige og yderst kostbare Stuart-diadem til galla-middagen hos dronning Elizabeth.

Dronning Maxima skabte stor opmærksomhed, da hun under galla-middagen hos dronning Elizabeth på Buckingham Palace bar et stort og funklende diadem med en helt særlig historie.

I anledning af den festlige middag, der blev afholdt på førstedagen af det to dage lange hollandske statsbesøg i England, pyntede nemlig det smukke Stuart-diadem med den enorme diamant på 39,75 karat i toppen i hendes flot opsatte hår.

Vil bære det oftere

Efterfølgende forklarede dronning Maxima, ifølge Hello!, at hun havde valgt at bære det fantastiske smykke, fordi Stuart-diamanten i sin tid blev købt af Mary Stuart (dronning af Skotland og Frankrig i 1500-tallet, red.) og således har en særlig betydning for begge lande.

Endvidere sagde dronning Maxima, at det virkede som et godt tidspunkt at bære diademet, og at hun håbede på at kunne vise sig oftere med det fremover.

Med og uden diamanten

I maj bar dronning Maxima også diademet, der i sin tid tilhørte den britiske kong William II og dronning Mary II, men uden den berømte diamant, der indtil gallamiddagen ikke var blevet set i årtier.

Diamanten blev først tilført diademet i 1897 for hollandske dronning Wilhelmina.

Senere nød også hendes datter, dronning Juliana, at vise sig med det pragtfulde hårsmykke, som hun blandt andet bar ved en statsbanket hos dronning Elizabeth og prins Philip på Windsor Palace i 1972.

Se mere fra den fornemme fest i denne uges BILLED-BLADET.

Læs mere om: