Dronning Maxima i sorg: Hendes far er gået bort

Dronning Maxima

Dronning Maxima

Foto: All Over
Den hollandske dronning Maxima mistede tirsdag sin 89-årige far Jorge Horacio Zorreguieta, der længe har kæmpet med sygdom.

Det er en sorgens dag for den hollandske dronning Maxima. Hendes 89-årige far er tirsdag gået bort. Det bekræfter det hollandske kongehus til flere medier, bland andre ABC News

I flere år har dronning Maximas far, Jorge Horacio Zorreguieta, kæmpede med cancer, og tirsdag tabte han desværre kampen. 

En privat begravelse

Ifølge den officielle udmelding fra det hollandske kongehus så vil dronning Maximas far få en privat begravelse, hvor det kun er den nærmeste familie og venner. Dronning Maxima, kong Willem og deres tre døtre vil naturligvis være til begravelsen.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Besøgte Holland

Da dronning Maxima i 2002 skulle giftes med kong Willem-Alexander, var det ikke muligt for hendes far at deltage. Jorge Horacio Zorreguieta er født i Buenos Aires, og han har haft tilknytning til det militære diktatorstyre i Argentina fra 1976-83. Det bekymrede det hollandske kongehus, der derfor ikke så det som en god ide, at han rejste til Holland. 

Dog har dronning Maxima senest fået besøg af sin far, da han deltog i fejringen af Kong Willems 50-års fødselsdag i april i år. 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden