Søndag, 23. maj 2021 — af Lene Skriver Bak

Dronning Maxima overrasker: Dette instrument spiller hun på

Dronning Maxima.
Dronning Maxima.
Foto: Mega
Dronning Maxima vil sørge for, at alle børn i Holland får mere musik i deres hverdag, fortalte hun i forbindelse med Eurovision Song Contest - og så afslørede dronningen, at hun selv kan spille.

Dronning Maxima var blandt tilskuerne til generalprøven inden 2. semifinale i Eurovision Song Contest, der løb af stablen i Ahoy Arena i Rotterdam.

Dronningen havde også sagt ja til at lade sig interviewe af den ene af showets værter, Nikkie de Jager, der havde inviteret Maxima og to børn til en snak i YouTube-formatet LookLab.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her fortalte dronning Maxima glad om projektet "More music in the classroom" (mere musik i skolen, red.), som hun er ærespræsident for.

Dronningen er slet ikke i tvivl om, hvorfor musik i grundskolen er vigtigt:

- Når der bliver sunget en sang, er der tryghed. Børnene er sammen, de er alle lige. Børnene kan lære meget hurtigere og meget bedre. Det er meget vigtigt, for det udvikler børnenes talenter, men det giver samtidig følelsen af at vi er sammen og det er et trygt miljø at lære i, forklarede dronningen.

Og så afslørede hun, at hun selv er meget glad for både at lytte til musik, men også for at spille selv.

- Ja, guitar, sagde dronningen, da hun blev spurgt om, hun kan spille på et instrument.

Og så kom majestæten med en formaning til dem, der overvejer at begynde at spille på et instrument:

- Det gode ved en guitar er, at man kan synge og spille, ikke? Hvis man spiller fløjte, kan man ikke synge. Den slags skal man overveje, når man vælger instrument.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden