Fredag, 6. november 2020 - af Christinna Braun

Hollandsk mand fængslet for trusler mod prinsesse

Kong Willem-Alexander og prinsesse Amalia. 
Kong Willem-Alexander og prinsesse Amalia. 
Foto: MEGA
Hollandske prinsesse Amalia modtog tidligere i år voldsomme trusler fra en mand, der nu er blevet fængslet.

Det har været et noget turbulent år for den hollandske kongefamilie. Udover den verdensomspændende coronavirus, der har ramt os alle, har kong Willem-Alexander og dronning Maximas ældste datter været udsat for voldsomme trusler.

Manden bag truslerne, en 32-årig mand fra den hollandske by Zwolle, er nu blevet idømt tre måneders fængsel samt psykiatrisk behandling for truslerne, der også blev sendt til prinsessens veninde.

Det skriver det hollandske medie NL Times.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Trusler om vold

Den 32-årige mand truede både med vold og mord på den 16-årige prinsesse Amalia, og han skulle også have udtrykt, at han ville troppe op på prinsessens skole og gøre alvor af sine trusler.

Prinsessen blev kontaktet på sin private Instagramprofil, men den nu fængslede mand fortæller selv, at han ikke var klar over, at profilen faktisk var prinsesse Amalias ægte, private Instagramprofil.

Det troede retten dog ikke på, for det kunne bevises, at manden havde søgt efter prinsessens private konto.

Har været arresteret før

Det er ikke første gang, den 32-årige mand opfører sig dybt ubehageligt overfor den kongelige familie. I 2017 blev han arresteret foran den hollandske kongefamilies tidligere hjem, hvor han påstod at have en aftale med prinsesse Amalia og blandt andet spurgte ind til hendes cykelrute.

Manden er blevet diagnosticeret med flere psykiske lidelser, og netop derfor er han, udover tre måneders fængsel, blevet idømt til psykiatrisk institutionaliseret behandling i maksimalt fire år.

 

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima har foruden 16-årige prinsesse Amalia døtrene prinsesse Alexia, 15, og prinsesse Ariane på 13 år. 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden