Torsdag, 22. oktober 2020 - af Marianne Singer

Kommer med dybfølt undskyldning: Vi er ikke ufejlbarlige

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima ser alvorlige og triste ud i den nye video. 
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima ser alvorlige og triste ud i den nye video. 
Foto: Mega
I en ny video undskylder kong Willem-Alexander og dronning Maxima endnu engang for at have rejst på ferie til Grækenland, mens Holland kæmper med et voldsomt corona-udbrud.

Det er med stor alvor i stemmen og trist blik, at kong Willem-Alexander, med dronning Maxima ved sin side, i en ny video beklager, at han og familien rejste til Grækenland i efterårsferien.

Det skete, mens Holland var under delvis nedlukning i forbindelse med en stigende coronasmitte, hvilket førte til så megen offentligt kritik, at kongeparret allerede få timer efter ankomst fredag den 16. oktober valgte at udsende en meddelelse, hvor de beklagede rejsen og oplyste, at de ville tage hjem igen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tog hjem dagen efter

Allerede dagen efter vendte kongeparret så hjem til Huis ten Bosch slottet sammen med deres yngste datter, prinsesse Ariane, 13.

Og få dage efter fløj også prinsesse Amalia, 16, og prinsesse Alexia, 15, tilbage til Holland. 

Dybt berørte

Kongparret er så berørte af hele situationen, at de onsdag valgte at udsende endnu en undskyldning.

Denne gang med en videohilsen hjemme fra Huis ten Bosch slottet i Haag. 

Med tungt hjerte

I vidoen beklager kongeparret dybt, at de tog beslutningen om at holde ferie i Grækenland.

"Det er med tungt hjerte, at jeg henvender mig til jer. Vores rejse til Grækenland har fremkaldt stærke reaktioner fra mange hollændere. Det gør ondt at have brudt jeres tillid til os. Selvom rejsen var i overenstemmelse med de gældende regler var det meget uklogt ikke at tage højde for betydningen af de nye restriktioner i vores samfund. Vores egen beslutning om at vende tilbage blev taget ud fra en erkendelse af, at vi ikke skulle være rejst.", siger kongen i videoen og fortsætter: 

"Fra begyndelsen af coronakrisen har vi gjort vores bedste - indenfor rammerne af coronapolitikken - for at finde vores plads og være der så meget som muligt for alle, der har brug for støtte i disse usikre tider. Det er en vanskelig tid for alle. En tid med afsavn, begrænsninger og bekymringer. Og med frygt, vrede og usikkerhed. Vi har hørt gribende historier i mange sammenhænge, både fortalt personligt og digitalt. Vi føler os forbundne med jer og alle dem, der direkte eller indirekte har været berørt. Vi vil fortsætte med at samarbejde med jer omkring at få virussen under kontrol. Sådan at enhver i dette land kan vende tilbage til et normalt liv så hurtigt som muligt. Det er det vigtigste lige nu og vi vil fortsætte med at gøre det så godt som muligt. Vi er involveret. Men ikke ufejlbarlige." lyder det fra kong Willem-Alexander i videoen. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden