21. sep. 2021
Af Malan Joensen

Kongehuset meddeler: Planen er ændret på Willem-Alexander og Maximas vigtige dag

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima til Prinsjesdag 2020.
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima til Prinsjesdag 2020.
Arkivfoto: MEGA
Tirsdag er der den traditionelle Prinsjesdag i Holland, men den kan ikke afholdes som normalt.

For andet år i træk bliver Prinsjesdag i Holland en anderledes affære, end man traditionelt ser.

Det meddeler det hollandske kongehus.

Parlamentsåbningen "Prinsjesdag", der finder sted den tredje tirsdag i september, plejer at være med pomp og pragt i form af at kong Willem-Alexander og dronning Maxima kører i den flotte guldkaret samt stiller sig frem med andre medlemmer af kongefamilien på balkonen på Noordeinde-paladset i Haag og vinker til befolkningen.

Dette blev dog ændret sidste år som følge af coronapandemien.

Væk var både guldkaret og balkonvink, og også stedet for selve åbningsceremonien, der plejer at foregår i Riddersalen i parlamentsbygningen Binnenhof i Haag, var ændret.

Festlighederne var i stedet flyttet til kirken Grote Kerk, hvor også kong Willem-Alexander holdt sin traditionelle tale.

I år ser det ud til, at man har valgt at køre med den samme plan som i 2020:

"Som tilfældet var sidste år, er aktiviteterne under fejringen af ​​Prinsjesdag 2021 blevet justeret som følge af foranstaltninger til at forhindre spredning af coronavirus," meddeler det hollandske kongehus, der også bekræfter, at parlamentsåbningen igen finder sted i Grote Kerk, samt at der vil være en meget begrænset militærceremoni ved kirken.

Ligeledes er kørsel i guldkaret samt fremmødet af kongelige på balkonen aflyst.

Ud over kong Willem-Alexander og dronning Maxima deltager også prins Constantijn og prinsesse Laurentien, og de bliver alle kørt til Grote Kerk med bil, hvor de efter planen ankommer klokken 13.20.

Læs mere om: