Maxima suser rundt: Tredje land på tre dage

Dronning Maxima får rejst nogle kilometer. I den seneste tid har den hollandske dronning været i London, hjemme i Haag og nu i New York.

Dronning Maxima ligger ikke på den lade side.

Den 50-årige hollandske dronning tilbragte weekenden i London, hvor hun søndag var til reception på Buckingham Palace og mandag deltog i den storslåede statsbegravelse af dronning Elizabeth i London sammen med sin mand, kong Willem-Alexander, og hans mor, prinsesse Beatrix.

Tirsdag fejrede hollænderne Prinsjesdag, der er den officielle åbning af det nye parlamentariske år, som vi kender det fra åbningen af Folketinget herhjemme, og dronning Maxima var naturligvis ved sin mands side på den store dag.

Parret havde for første gang selskab af deres datter, prinsesse Catharina-Amalia, til dagligt blot kaldet Amalia, der er fyldt 18 år og stille og roligt bliver lært op i de royale pligter og opgaver, der venter hende.

Men der var ikke megen tid til hvile for dronning Maxima ovenpå begravelse og festdag.

Allerede onsdag var dronningen at finde i New York, hvor FN's Generalforsamling finder sted i disse dage.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Her mødtes dronningen med FNs Generalsekretær António Guterres.

Dronning Maxima er UN Secretary-General’s Special Advocate for Inclusive Finance for Development (UNSGSA), hvilket vil sige, at hun er udpeget til særlig forkæmper for inklusiv udviklingsfinansiering og arbejder for at fremme universel adgang til og ansvarlig brug af økonomisk overkommelige, effektive og sikre finansielle tjenester.

Til mødet bar dronning Maxima et lækkert vinrødt jakkesæt skabt af danske Claes Iversen og nude stiletter fra Gianvito Rossi.

Dronning Maxima er langt fra den eneste kongelige, der har taget turen til New York.

Udover vores eget kronprinspar, der begge er i aktion under generalforsamlingen, er også den spanske dronning Letizia og den jordanske dronning Rania i New York i disse dage.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden