Onsdag, 21. september 2022 — af Christinna Braun

Stor dag for prinsesse Amalia: Er for første gang afsted med mor og far

Hollands kongepar havde god grund til at være stolte.

Det er efterhånden flere år siden, at en af de mest betydningsfulde dage i det hollandske samfund, Prinsjesdag, har fundet sted på normal vis.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

De seneste år har dagen, hvor det hollandske parlament åbner, været stærkt påvirket af coronavirus, ligesom så mange andre begivenheder verden over.

I år kunne hollænderne dog glæde sig over, at dagen forløb præcis som de mange år før coronavirus’ indtog.

For allerførste gang deltog kong Willem-Alexander og dronning Maximas ældste datter, prinsesse Amalia, også i den årlige parlamentsåbning.

Tronfølgeren prinsesse Amalia fyldte 18 år den 7. december sidste år, og hun er derfor gammel nok til at deltage i opgaver som denne.

Prinsesse Amalia kørte sammen med sine forældre den traditionelle køretur i guldkaret, og det kongelige trekløver vinkede fra Noordeinde-slottets balkon sammen med kong Willem-Alexanders lillebror, prins Contantijn, og hans hustru, prinsesse Laurentien.

Se billederne fra Prinsjesdagen i galleriet over artiklen.

For nylig skrev flere udenlandske medier, at den 18-årige tronfølger prinsesse Amalia var blevet sendt hjem fra det universitet i Amsterdam, hun netop var begyndt på, på grund af frygt for kidnapning.

Læs mere om det i linket herunder.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden