28. sep. 2021
Af Marianne Singer

Nyt fra kongehuset: Deler usædvanlige billeder af Hollands tronfølger

Prinsesse Amalia og kong Willem-Alexander. 
Prinsesse Amalia og kong Willem-Alexander.
Foto: Mega
I anledning af, at hollandske prinsesse Amalia snart fylder 18 år har kongehuset delt nye overraskende billeder og en spændende nyhed om kong Willem-Alexander og dronning Maximas ældste datter.

Nedtællingen til prinsesse Amalias store festdag er begyndt.

Den 7. december fylder den hollandske tronfølger 18 år og bliver myndig, og i den anledning har kongehuset delt overraskende nyt samt nye billeder af prinsessen på deres sociale medier.

Ny bog og unikke billeder

På opslagene forklarer kongehuset, at der i anledning af prinsesse Amalias 18-års dag vil udkomme en bog, der introducerer hende som landets kommende dronning til et bredere publikum.

Det er er den kendte hollandske forfatter, komiker og sanger Claudia de Breij, der i samarbejde med prinsessen har skrevet bogen med den enkle titel "Amalia".

Aldrig set før

Til opslagene hører hidtil usete billeder af prinsesse Amalia, der dyrker sin store fritidsinteresse ridning.

Det hollandske kongepar har altid gjort meget ud af at skærme deres døtre og derfor er det højst usædvanligt at se prinsessen udenfor de sædvanlige officielle rammer, man normalt ser hende i i offentligheden.

Sød selfie

Derudover viser kongehuset også en sød selfie, som den kongelige teenager har taget sammen med forfatteren af hendes kommende bog.

Henover sommeren 2021 har prinsessen og Claudia de Breij mødtes flere gange til samtaler om blandt andet hendes skole, hendes kærlighed til musikken og hvad hendes kommende rolle som dronning betyder for hende.

Derudover har prinsesse Amalia også inviteret forfatteren med ind i de kongelige stalde for at tale med hende om sin passion for heste og ridning.

Spændende år i vente

Bogen indeholder desuden nye billeder fra prinsessens eget private arkiv.

Når prinsessen fylder 18 år bliver hun automatisk en del af Statsrådet.

Prinsesse Amalia er netop blevet færdig med gymnasiet og nyder lige nu et sabbatår.

Læs mere om: