3. mar. 2021
Af Marianne Singer

Se hvilken kendt tronfølger Maximas datter skal gå i skole med

Dronning Maxima og prinsesse Alexia. 
Dronning Maxima og prinsesse Alexia.
Foto: Mega
Når det hollandske kongepars mellemste datter, prinsesse Alexia, 15, efter sommer begynder på en ny skole i Wales, får hun selskab af en anden kendt kongelig.

Hollandske prinsesse Alexia, 15, kan se frem til en spændende tid i udlandet, når hun efter sommer begynder på gymnasiet UWC Atlantic College (United World College of the Atlantic) i Wales.

Og her får hun godt selskab af en anden kendt prinsesse.

Spaniens tronfølger klar

For den 10. februar meddelte også det spanske kongepar, at deres ældste datter, prinsesse Leonor, 15, kommer til at afslutte sidste del af sin gymnasieuddannelse på den internationale linie på UWC Atlantic College i Wales.

https://imgix.billedbladet.dk/21041437325846-1920x2880we_1.jpg
Prinsesse Leonor.
Foto: Ritzau Scanpix

Ifølge det spanske kongehus´ meddelelse, flytter prinsesse Leonor til Wales enten sidst i august eller tidlig september for at begynde sit studie, der kommer til at tage to år.

For tiden er prinsesse Leonor elev på Madrid' s Santa Maria de los Rosales skole, hvor også hendes lillesøster, prinsesse Sofia, 13, går.

Velrenommeret sted

Ligesom prinsesse Leonor fortsætter også prinsesse Alexia sin gymnasielle uddannelse på den internationale linie på det velrenommerede gymnasium i Wales.

Så der er gode chancer for, at de to prinsesser kommer til at møde hinanden eller måske endda gå på samme hold under deres ophold i udlandet.

https://imgix.billedbladet.dk/20141016-144655-4-1920x1376we_1.jpg
Det spanske og det hollandske kongepar kender hinanden godt fra flere kongelige begivenheder - her ses kong Willem-Alexander og dronning Maxima sammen med dronning Letizia og kong Felipe under det spanske statsbesøg i Holland i 2014.
Foto: Ritzau Scanpix

Far har gået der

Også prinsesse Alexias far, kong Willem-Alexander og Belgiens tronfølger, prinsesse Elisabeth, har gået på gymnasiet i Wales.

Prinsesse Elisabeth vendte sidste år hjem efter to års studier.

Se søde billeder af prinsesse Leonor med sin lillesøster, prinsesse Sofia, i smart stil her:

GALLERI: Prinsesse Leonor og prinsesse Sofia i smart stil

Læs mere om: