17. mar. 2015
Af af Trine Larsen

VIDEO: Hollands kongepar landet i Kastrup

Dronning Maxima og kong Willem-Alexander fik en kærlig og hjertevarm velkomst, da de lidt før kl 10 landede i Kastrup.

Præcis kl 10 trådte dronning Maxima og kong Willem-Alexander ud af flyet, gik ned af trappen og satte foden på dansk jord for at begynde deres tætpakkede officielle statsbesøg.

De kærlige knus kom fra dronning Margrethe og prins Henrik, der som de første bød det hollandske kongepar velkommen, og det var tydeligt at se, dronningen glædede sig over at byde sin gudsøn velkommen tilbage.

Kronprinsparret bød også velkommen

Også kronprinsesse Mary og kronprins Frederik var mødt op for at modtage de kongelige gæster fra Holland og især Frederik hilse varmt på sin gode ven, Willem-Alexander, mens en smilende kronprinsesse Mary bød varmt velkommen til dronning Maxima.

Hollandske dronning Maxima strålede som sædvanligt og hun så ud til at glæde sig til et par dage i Danmark og ikke mindst til igen at være gæst hos regentparret, som hun og gemalen besøgte sidste gang kort efter de var blevet kongepar i april 2013.

Populære gæster

Det hollandske kongepar er populære i den kongelige familie, så også dronningens søster, prinsesse Benedikte og gemalen prins Richard, samt prins Joachim og prinsesse Marie var taget i lufthavnen for at byde Maxima og Willem-Alexander velkommen.

Efter velkomsten, der er startskuddet til et to dages besøg i Danmark, kørte regentparret og deres kongelige gæster til Fredensborg Slot, hvor den mere officielle velkomst finder sted og hvor også det hollandske kongepar skal bo under besøget.

Læs mere om: