Onsdag, 27. oktober 2021 — af Lene Skriver Bak

Willem-Alexander afslører: Det fik vi i bryllupsgave af dronning Margrethe

Kong Willem-Alexander og dronning Maxima. Indsat: Dronning Margrethe.
Kong Willem-Alexander og dronning Maxima. Indsat: Dronning Margrethe.
Arkivfoto: Hanne Juul
Dronning Margrethe er gudmor til kong Willem-Alexander og den hollandske konge afslører nu, hvad han og dronning Maxima fik i bryllupsgave af den danske regent.

Da kong Willem-Alexander som prins blev døbt i Sankt Jakobs Kirke i Haag i 1967, var den danske dronning Margrethe, der dengang var tronfølger, gudmor for dåbsbarnet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den fornemme tjans fik dronning Margrethe på grund af sit venskab med den lille prins' mor, dronning Beatrix, der efter hendes søn har overtaget tronen nu har titel af prinsesse.

Siden da har forholdet mellem Willem-Alexander og Margrethe været særligt, beretter han om i bogen "Monark og menneske", der udkommer 1. november.

Her afslører kongen desuden, hvad han og hans elskede Maxima fik i bryllupsgave af dronning Margrethe, da de blev gift den 2. februar 2002.

"Hendes bryllupsgave til mig og min hustru – et abstrakt maleri i levende farver malet af hende selv – hænger et fremtrædende sted i vores hjem og er en daglig påmindelse om min gudmor og hendes store talent," fortæller kongen i den nye bog.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden