9. dec. 2014
Af af Josephine Christine Hald. Oprindelig engelsk version af Rikke Oberlin Flarup

Kronprinsesse Masako har fødselsdag

Kronprinsesse Masako har fødselsdag 51 år
Arkivfoto: Kronprinsesse Masako
Foto: AOP
Japans kronprinsesse Masako kan 9. december fejre sin 51-års fødselsdag.

Japans kronprinsesse Masako blev født i Tokyo den 9. december 1963 som Masako Owada, datter af den japanske diplomat Hisashi Owada og han kone, Yumiko Owada.

Masako blev medlem af den japanske kejserfamilie, da hun giftede sig med kronprins Naruhito den 9. juni 1993 efter lang tids bejlen. De to mødte allerede hinanden i 1986 ved en reception til ære for Spaniens prinsesse Elena. Naruhito forelskede sig hovedkulds i Masako. Kronprins Naruhito er kejser Akihito og kejserinde Michikos ældste søn, og det gør ham til tronarving.

Kronprinsesse Masako er vokset op over hele verden, og hun har gået på Harvard University, hvor hun dimitterede med æresbevisninger med en grad i økonomi. Derefter startede hun på Oxford Univeristy, hvor hun studerede internationale relationer.

Læs også:
Kronprinsesse Masako viser tegn på bedring

Den 1. december 2001 fødte kronprinsesse Masako parrets første og eneste barn, prinsesse Aiko. Det var faktisk kronprinsesse Masakos anden graviditet. I 1999 annoncerede kronprins Naruhito og kronprinsesse Masako, at de ventede deres første barn, men desværre havde Masako en spontan abort.

Da det kun er drenge, der kan arve den japanske trone, kan prinsesse Aiko ikke overtage tronen efter sin far. Den japanske regering havde planer om at ændre tronfølgerloven i 2005, men det blev aldrig til noget. I stedet vil det med al sandsynlighed være prins Hisahito, søn af kronprinsens lillebror prins Fumihito, der bliver kejser af Japan — med mindre de ændrer loven.

For at fejre kronprinsesse Masakos 51-års fødselsdag er der blevet frigivet en række nye, officielle portrætter af kronprinsessen og hendes familie.

Stort tillykke med fødselsdagen, kronprinsesse Masako!

Denne artikel er lavet i samarbejde med royalista.com

Læs mere om: