2. sep. 2021
Af Malan Joensen

Medie: Kongeligt bryllup til vinter

Kei Komuro og prinsesse Mako i 2017.
Kei Komuro og prinsesse Mako i 2017.
Arkivfoto: MEGA
Det bliver angiveligt et vinterbryllup, når prinsesse Mako og Kei Komuro gifter sig.

Omkring otte år efter frieriet, ser det ud til, at japanske prinsesse Mako, 29, der er niece til kejser Naruhito, endelig kan blive gift med sin forlovede Kei Komuro, 29.

Det skriver flere medier deriblandt Nippon.com og People.

Ifølge kilder ved hoffet vil der angiveligt blive tale om et bryllup i slutningen af året.

Vejen mod en vielse har været lang, siden Kei Komuro, der mødte sin Mako i uddannelsessammenhænge, friede til prinsessen i december 2013.

Prinsessen har siden gjort sin uddannelse færdig på Leicester Universitety i England i 2016, hvor hun har læst "Art Museum and Gallery Studies".

Året efter fortalte parret om bryllupsplanerne på et pressemøde, men på grund af en økonomisk uoverensstemmelse mellem Kei Komuros mor og hendes tidligere forlovede, som har finansieret Kei Komuros jura-uddannelse, blev planerne udskudt til 2020.

Derefter fulgte coronapandemien, der fik sat en solid stopper for diverse fester og sammenkomster i hele verden, men nu ser det ud til at lysne for prinsesse Mako og Kei Komuro.

De vil angiveligt holde et afslappet, nedskaleret bryllup i slutningen af året, og herefter planlægger de at bosætte sig i New York.

Ifølge japansk lov mister medlemmer af kejserfamilien deres titler, når de gifter sig borgerligt.

Det udløser normalt en stor pose penge i kompensation fra den japanske regering - i omegnen af otte millioner kroner - men det vil prinsesse Mako efter sigende sige nej tak til.

Læs mere om: